Home » Invatamant » Inspectorii școlari au intrat în examene

Inspectorii școlari au intrat în examene

de Roxana NĂSTASĂ

După concursurile pentru inspectori școlari generali și pentru inspectori școlari generali adjuncți, organizate la București, la sediul Ministerului Educației, a venit vremea ca inspectorii de specialitate să se prezinte la examinare.

La Vaslui, concursul a început ieri, primii examinați fiind cei pentru educație permanentă (Anda Violeta Ștefănică) și cel pentru activități extrașcolare (Daniela Rodica Horoiță Jitcă). Cei doi inspectori de specialitate au trecut ieri prin probe, fiind inspectați la clase după care, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, le-au fost evaluate portofoliile și au susținut și proba scrisă a examenului.

Astăzi va fi zi grea pentru Constantin Turcu, candidat pentru postul de inspector școlar pentru management instituțional și pentru Gianina Chirilă și Gabriela Lisievici, care concurează amândouă pentru postul de inspector școalar pentru dezvoltarea resursei umane.
Mâine vor fi examinați atât la clasă cât și la proba scrisă, inspectorii școlari pentru învățământ primar, iar joi cel pentru limbi moderne și cel pentru proiecte educaționale. Va urma apoi minivacanța de Rusalii după care, de pe 2 iunie vor susține examenul și restul inspectorilor înscriși, câte doi într-o zi, până pe 9 iunie.
Toți inspectorii vor fi examinați, conform metodologiei, de inspectorul școlar general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcină care va fi președintele comisiei, de un reprezentant de la Ministerul Educației, și, în funcție de specialitate, de câte un profesor universitar de specializarea respectivă, acest membru al comisiei fiind diferit pentru fiecare post.

de Roxana NĂSTASĂ După concursurile pentru inspectori școlari generali și pentru inspectori școlari generali adjuncți, organizate la București, la sediul Ministerului Educației, a venit vremea ca inspectorii de specialitate să se prezinte la examinare. La Vaslui, concursul a început ieri, primii examinați fiind cei pentru educație permanentă (Anda Violeta Ștefănică) și cel pentru activități extrașcolare (Daniela Rodica Horoiță Jitcă). Cei doi inspectori de specialitate au trecut ieri prin probe, fiind inspectați la clase după care, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, le-au fost evaluate portofoliile și au susținut și proba scrisă a examenului. Astăzi va fi zi grea pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: