Turiști, pregătiți-vă! – Centrul de Informare și Promovare Turistică Bârlad, în linie dreaptă
S-a dat startul lucrărilor de construcție și implementare a Centrului de Informare și Promovare Turistică (CIPM) Bârlad. Ieri, la Primăria Bârlad, s-a desfășurat conferința de prezentare a acestui proiect. CIPM este un obiectiv realizat cu bani europeni, ce va avea drept scop promovarea municipiului Bârlad ca valoare culturală, istorică, economică, dar și asigurarea legăturii orașului cu turiștii. Centrul va fi ridicat chiar la intrarea în Grădina Publică, care reprezintă principala locație de promenadă pentru locuitorii orașului.
Concret, va fi construită o clădire circulară în suprafață de 51,28 metri pătrați, dotată cu echipamente hardware și software.
Centrul de informare și promovare turistică va fi pentru turiștii străini și români, locul efectiv de pornire în cunoașterea și vizitarea orașului și a zonei Bârlad. Autoritățile au pornit de la ideea că este necesar să introducă în circuitul turistic național două obiective culturale de maximă importanță localizate în centrul orașului nostru: Muzeul „Vasile Pârvan” și Teatrul „Victor Ion Popa”.
Scopul principal este acela de valorificare a potențialului turistic cultural-științific cu impact pozitiv asupra economiei locale.
Unul dintre argumentele creării acestui centru este faptul că Bârladul deține o paletă variată de obiective turistice, de la arhitectura urbană, case memoriale și clădiri de patrimoniu la instituții de învățământ cu istorie, monumente istorice, Grădina Zoologică, Gradina Publică. Muzeele și casele memoriale din oraș găzduiesc importante opere de artă ce poartă semnătura unor artiști celebri precum: Corneliu Baba, Ion Irimescu, Nicolae Tonitza, Marcel Guguianu, Sabin Balașa, Iosif Iser, Theodor Pallady, Ștefan Luchian, Ion Ciucurencu.
Edilii au considerat că toate aceste resurse turistice sunt promovate insuficient , iar Centrul Turistic vine să repare acest lucru.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=eYRZaVCowsU&w=420&h=315] Valoarea totală a proiectului este de aproape 630.000 de lei. Lucrările vor fi finalizate în luna octormbrie. (Simona MIHĂILĂ)
gradina publica e un fiaso !! tunde-ti iarba amenjati padurea puietii !! si apoi vorbiti de „turism!!!!!!!”
hai ca esti dusa rau! gradina e unul dintre putinele locuri minunate din orasul asta