Home » Administratie » Descoperire oribilă sub o etichetă Safir – Un deget de om în punga cu carne tocată

Descoperire oribilă sub o etichetă Safir – Un deget de om în punga cu carne tocată

de Simona MIHĂILĂ, Răzvan CĂLIN

Scârboasa descoperire a fost făcută de o familie de asistați care se pregătea să prepare cârnați cu pachetele de carne tocată primite de la Cantina de ajutor social Bârlad.

Safir SRL Vaslui, unul dintre principalii producători de carne de pui din județ, a încheiat săptămâna trecută cu un incendiu devastator la una dintre ferme și începe o nouă săptămână cu un scandal de proporții. O familie de asistați abonată la Cantina de ajutor social din Bârlad a făcut o descoperire care i-a dat fiori pe șira spinării: a găsit într-un pachet cu carne tocată primită de la cantină și purtând eticheta „Deliciosul de Vaslui” un deget de om.
Scârbosul eveniment s-a petrecut duminică dimineață, când Ion Epure, capul familiei a desigilat pungile de carne tocată congelată primite de la cantină și le-a răsturnat într-un lighean, pentru a face cârnați.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HHQW24gfDCI&w=420&h=315]

„Vinerea primim alimente din care să ne preparăm singuri mâncarea, din cauză că bucătăresele cantinei au liber la sfârșit de săptămână. Am primit cinci pungi de la <Deliciosul de Vaslui>. Am început să amestec tocătura în lighean și atunci am observat un deget de om”, ne-a povestit, plin de repulsie, Ion Epure.
Omul a alertat întreaga familie. Cu toții s-au strâns în jurul ligheanului, cu stomacurile întoarse pe dos de scârbă. În scurt timp, și-au făcut apariția și vecinii de pe stradă, să vadă cu ochii lor grozăvia.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0vagL6fQHjE&w=420&h=315]

„N-am mai văzut așa ceva. S-a mai pomenit de obiecte în carne, în mezeluri, în pâine, dar era vorba de un cui, un dop, o bucată de hârtie. La degete de oameni nu se așteaptă nimeni niciodată. Ni s-a făcut rău, ne-am udat cu apă unii pe alții. Nici acum nu ne-am revenit. În viața noastră nu mai punem gura pe carne tocată cumpărată de-a gata”, a spus sora lui Ion Epure.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=E9m9h40F4ZM&w=420&h=315]

Oamenii au sunat imediat la Poliția Bârlad pentru a reclama pățania. Pentru ei este este clar că la mijloc e vorba de un accident de muncă petrecut în timpul procesului de fabricație, dar nu reușesc să-și explice de ce lotul de carne nu a fost oprit de la comercializare. Scenariile asistaților au inclus chiar și existența unui gest premeditat, pus la cale de concurență, însă tot ei au demontat varianta: „Cine să-și taie un deget și să-l pună într-o pungă de carne? Degetul nu era din plastic, era de om”.

Dorin Apostu, viceprimarul Bârladului, a declarat, pentru Est News, că într-adevăr, asistații Cantinei de ajutor social au primit vineri, printre alte produse alimentare și pachete de carne tocată congelată, achiziționate de primărie de la SC Safir SRL: „Până la finalizarea anchetei, vom înceta orice relație comercială cu Safir. Cantina de ajutor social achiziționează carne și produse din carne de la mai multe firme. De la Safir SRL au fost cumpărate cantități mici. Este regretabil ce s-a întâmplat, dar asemenea incidente nu pot fi prevăzute de noi, întrucât pungile de carne sunt sigilate, nu achiziționăm produse vrac”.

”O persoană care beneficiază de ajutor social de la Primăria Bârlad a primit mai multe pungi cu carne tocată de pasăre. Acasă, când le-a desfăcut, a descoperit o falangă de la degetul unui om. Am informat la rândul nostru instituțiile statului abilitate să intervină în astfel de cazuri. Este posibil să fi fost un accident de muncă”, ne-a declarat comisarul șef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

”Toți angajații noștri au toate degetele întregi!”

Pe fir au intrat și cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, care, imediat au și declanșat o anchetă. În momentul în care a fost contactat de reporterii Est News, Gheorghe Chirvase, inspectorul – șef al ITM Vaslui, nu avea habar de această întâmplare: ”Este prima dată când aud așa ceva și vă mulțumesc pentru sesizare. Vom declanșa imediat o anchetă în acest caz. După cum stau lucrurile, cred că în foarte scurt timp ne vom elucida cu privire la circumstanțele care au dus la producerea acestui eveniment neplăcut. Oricum, cert este că până în momentul de față noi nu avem nici o sesizare care să ateste existența vreunui accident de muncă la SC Safir SRL Vaslui. Oricum, vom face o anchetă minuțioasă în acest caz pentru a vedea despre ce este vorba și vă vom transmite concluziile la care am ajuns”.

Am încercat să aflăm un punct de vedere și de la Constantin Vasilache, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui, însă ni s-a transmis că acesta este plecat pe teren. Mai mult, acesta nu a răspuns nici la telefonul mobil.

Cât îl privește pe George Safir, directorul executiv al SC Safir SRL Vaslui, acesta ne-a declarat că are convingerea că degetul respectiv nu a ajuns în punga cu carne tocată în timpul procesului tehnologic din cadrul firmei sale. Mai mult el a avansat scenariul potrivit căruia cineva ar fi pus la cale acest complot grotesc pentru a afecta imaginea firmei: ”Este imposibil așa ceva. Cum să găsești un deget de om într-o pungă cu carne de pui? Eu zic că ar fi cel mai bine să lăsăm poliția și celelalte instituții ale statului să-și facă datoria pentru a vedea al cui este degetul. Și eu vreau să se descopere adevărul. Eu am convingerea, undeva la 90%, că este ceva premeditat care să știrbească imaginea firmei noastre. Am mai pățit așa ceva și în trecut. La noi nu se poate întâmpla așa ceva, în întreg procesul tehnologic. Să ți se taie falanga e ceva grav care nu poate trece neobservat. Iar noi avem reguli de igienă foarte drastice. În fiecare luni facem un control sanitar drastic al personalului nostru. Iar astăzi dimineață (10 august), la controlul de rigoare, n-am auzit să fi fost depistat un angajat căruia să-i lipsească o bucată de deget. Poate să vină oricine să verifice, dar toți angajații noștri au toate degetele întregi!”.

de Simona MIHĂILĂ, Răzvan CĂLIN Scârboasa descoperire a fost făcută de o familie de asistați care se pregătea să prepare cârnați cu pachetele de carne tocată primite de la Cantina de ajutor social Bârlad. Safir SRL Vaslui, unul dintre principalii producători de carne de pui din județ, a încheiat săptămâna trecută cu un incendiu devastator la una dintre ferme și începe o nouă săptămână cu un scandal de proporții. O familie de asistați abonată la Cantina de ajutor social din Bârlad a făcut o descoperire care i-a dat fiori pe șira spinării: a găsit într-un pachet cu carne tocată primită&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

3 comments

  1. E degetul lui Safir cu care se scobea cind isi platea muncitorii.Ticalosul trebuie inchis pentru cit a furat prin neplata impozitelor si statele duble de plata din Germania.

  2. poate e deget de picior