Home » Justitie » Accidente pe drumurile județului în noul an

Accidente pe drumurile județului în noul an

Doi bărbați au produs accidente la început de an. Din fericire nicio persoană nu și-a pierdut viața.

Pe 01 ianuarie, P. Andrei, în vârstă de 23 de ani, din comuna Rebricea, se deplasa cu o căruță pe un drum comunal, pe direcția de deplasare Sasova către Macrești. În momentul în care s-a angajat în traversarea D.J. 248, nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 55 ani, din municipiul Iași, intrând în coliziune cu acesta. Căruțașul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru îngrijiri medicale. A fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost și el testat cu aparatul alcooltest, dar rezultatul a arătat că nu a consumat băuturi alcoolice.

În noaptea de 2 ianuarie, G. Irinel, în vârstă de 33 de ani, din comună Voinești, conducea un autovehicul pe D.C 102, pe raza satului Obârșenii Lingurari, către localitatea Voinești. Bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum. Autovehiculul s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreapta a drumului, iar în urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a trei pasageri, de 20, 24 și respectiv 28 ani, toți din comuna Voinești.

Pentru cele două accidente de circulație, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Circulati cu atenție!

Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de atenționare cu cod galben, valabil pînă astăzi la prânz.

Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Vaslui atrage atenția șoferilor să evite deplasările în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă. Autovehiculul trebuie echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcțional). Deasemenea, le recomandă conducerea cu ambele mâini fixate pe volan, să manifeste prudență sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanța în mers. Pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor deoarece vântul puternic poate influența mersul autovehiculelor și provoca schimbări bruște de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari.

Este obligatoriu ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și să permită accesul utilajelor de deszăpezire. (George PROCA)

Doi bărbați au produs accidente la început de an. Din fericire nicio persoană nu și-a pierdut viața. Pe 01 ianuarie, P. Andrei, în vârstă de 23 de ani, din comuna Rebricea, se deplasa cu o căruță pe un drum comunal, pe direcția de deplasare Sasova către Macrești. În momentul în care s-a angajat în traversarea D.J. 248, nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 55 ani, din municipiul Iași, intrând în coliziune cu acesta. Căruțașul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru îngrijiri medicale. A fost testat cu aparatul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor