Home » Administratie » Anul electoral debutează cu vești de șoc la Bârlad – Liberalul Dionisie Lefter candidează pentru fotoliul de primar al Bârladului, suținut de PMP

Anul electoral debutează cu vești de șoc la Bârlad – Liberalul Dionisie Lefter candidează pentru fotoliul de primar al Bârladului, suținut de PMP

de Simona MIHĂILĂ

Anul 2016 se deschide în forță, cu o veste neașteptată din culisele scenei politice: liberalul Dionisie Lefter va candida pentru funcția de primar al Bârladului, iar prima formațiune care i-a declarat susținerea nu este PNL, unde Lefter este membru, ci Partidul Mișcarea Populară (PMP).

Dionisie Lefter a hotărât să nu mai aștepte ca PNL să-i comunice decizia cu privire la intenția sa declarată de a candida, și să meargă pe cont propriu.

Până la urmă, candidatura cuiva este o opțiune personală, mai cu seamă pentru o funcție cu caracter administrativ și mai puțin politic, așa cum este funcția de primar. Dar să fie clar: eu nu am plecat din PNL, sunt în continuare membru al acestei formațiuni politice. Intenția mea de a candida la funcția de primar al Bârladului din partea PNL a fost depusă în urmă cu un an și este înregistrată cu numărul 1 pe 2015. Se află și acum pe masa partidului. Dar situația decizională la nivelul PNL este încă într-o nebuloasă. Nu se pot hotărî cine, cum, cu cine să meargă la alegerile locale”.

Referitor la situația în care, finalmente, opțiunea PNL va fi alta decât persoana sa, Lefter a spus că nu va renunța la candidatură și că este pregătit să meargă chiar și independent: “Treaba stă în felul următor. Eu am fost un membru de partid foarte disciplinat. De un an de zile aștept să-mi dea un răspuns. O decizie trebuia luată. Mai sunt doar șase luni până la alegerile locale. Se știe foarte bine că la șase luni înaintea unor alegeri, opțiunile electoratului se schimbă foarte puțin. Deja greșeala este făcută. Este al 13-lea ceas. Nu cred că cineva poate să-mi reproșeze că nu am avut răbdare. Aștept un răspuns de un an, dar ei sunt încă în căutări”.

Susținându-l pe domnul Lefter, venim cu propuneri de sistem tehnocrat și nu politic”

onofrei-daniel3Decizia PMP Bârlad de a-i oferi sprijin electoral lui Dionisie Lefter vine la exact un an de când conducerea partidului anunța că va merge la alegerile locale pe mâna lui Victor Minciună. Pe parcursul anului trecut, pemepiștii au dat de înțeles, cu ocazia unor conferințe de presă, că participarea lui Minciună la alegerile locale nu mai este o certitudine.

În cursul acestei săptămâni, mai precis în seara de 30 decembrie 2015, Dionisie Lefter a fost prezentat Biroului municipal al PMP Bârlad.

Domnul Lefter este exact omul pe care ni-l doream. Căutam un manager, un om care are solutii pentru Bârlad, un profesionist care a găsit rezolvări problemelor din IRB si de la Spitalul Bârlad. E un domn care cunoaște foarte bine atât problemele actuale economice, sociale, dar și direcția greșită către care ne conduce sistemul impus de PSD. Venim cu propuneri de sistem tehnocrat și nu politic. Domnul Minciună este președintele organizației Bârlad și va conduce organizația pentru a impune echipa domnului Lefter la primărie. Îi așteptăm lângă noi, pentru schimbare, pe toți oamenii de dreapta, însă fără liderii lor compromiși”, a declarat, pentru Est News, Daniel Onofrei, președintele organizației județene a PMP.

La rândul său, Lefter spune că în urma întâlnirii cu reprezentanții PMP Bârlad a fost plăcut surprins să descopere oameni serioși pe care să se poată baza: ”Nu înseamnă că, automat, candidez pe listele PMP. Este un partid care m-a asigurat de sprijinul său, iar un candidat asta își dorește – sprijin. Atât de la partidul din care face parte, cât și de la alte formațiuni. Trebuie să conștientizăm că la Bârlad, în județul Vaslui, este nevoie ca partidele de dreapta să fie unite. Este adevărat că PSD are un bazin electoral mare, dar dacă partidele de dreapta ar fi unite, asta nu ar mai fi o problemă. Această dezbinare a dreptei îi folosește PSD-ului, dar din păcate, unii dintre noi nu-și dau seama”.

Dionisie Lefter a fost director la SC Rulmenți SA, managerul Spitalului de urgență ”Elena Beldiman”, iar în perioada 2006-2009, președintele organizației locale a PNL, funcție din care a demisionat, împreună cu întreaga echipă de conducere, ca un gest de onoare față de rezultatele slabe ale partidului la alegerile locale si europarlamentare.

de Simona MIHĂILĂ Anul 2016 se deschide în forță, cu o veste neașteptată din culisele scenei politice: liberalul Dionisie Lefter va candida pentru funcția de primar al Bârladului, iar prima formațiune care i-a declarat susținerea nu este PNL, unde Lefter este membru, ci Partidul Mișcarea Populară (PMP). Dionisie Lefter a hotărât să nu mai aștepte ca PNL să-i comunice decizia cu privire la intenția sa declarată de a candida, și să meargă pe cont propriu. “Până la urmă, candidatura cuiva este o opțiune personală, mai cu seamă pentru o funcție cu caracter administrativ și mai puțin politic, așa cum este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

10 comments

  1. Pai daca timp de 4 ani a avut rezultate slabe, de unde asteptari pentru rezultate bune? S-a remarcat cu ceva din 2009 pana azi in Barlad? Zero barat. A avut un service caruia i-au plecat toti angajatii de bun manager ce era. Spatiul service-ului de unde este? Luat cu japca din fostul IRB. In timp ce muncitorii erau luati la misto cu salarii de mizerie, Lefter si-a tras o bucatica din IRB. Ca sa nu mai spunem ca este un tradator al orasului. A fugit din Barlad la Iasi, iar acum se intoarce sa cerseasca voturi. In Iasi nu-l baga nimeni in seama si cauta prosti la Barlad. Vad ca a gasit cativa, cu ei ramane.

  2. Recomand barladenilor pe Olteanu in functie de primar.cu Solomon ne-am lamurit de 8 ani deputat a fost ZERO pentru acest oras..nici o investitie ,nici sosea nimic nimic…

  3. Cine-i Olteanu? Cine-i Lefter? Olteanu care scria in ziarul lui ca e sociolog :)))) facultate la distanta pe la Spiru Haret Vaslui ( neacreditata ) :))) Lefter care locuieste in Iasi… Sa candideze acolo daca-l tine… Dar nu prea il tine, l-au fugarit aia de la PNL Iasi :)))) niste nimicuri. Barladeni trezirea!

  4. Pazea, Primaria se va umple si de fosti fepisti, ca si spitalul !! Pe de o parte e bine, scade rata somajului !!

  5. eu as vrea sa-l intreb pe domnul Lefter ce a facut el pana acum pentru orasul Barlad??? Intrebare retorica – nimic. Este activ pe facebook, unde posteaza pisoi si robotei :))) domnule Lefter, ramaneti la Iasi, Barladul nu va vrea!

  6. Ma amuza tare reactiile negative ale PSD-istilor … acum , serios vorbind , e bine ca avem o optiune serioasa la fotoliul de primar al Barladului ! Multa bafta !

    • Asta optiune serioasa? Da-mi un singur argument sa ma convingi.
      Cand el si-a vazut de afacerile lui si la durut undeva de Barlad din 2009 si pana in prezent, adica 7 ani, acum vine ca Zana cea buna sa ceara voturi.
      Nici el nu stie din partea cui va candida. Adica, el locuieste in Iasi, e membru PNL si candideaza, s-ar putea, din partea PMP. Unde este seriozitatea aici?
      Daca era atat de serios il votau iesienii lui. Poate s-a remarcat cu ceva prin Iasi, nu stiu, dar iesenii ar trebui sa stie.
      E un fripturist care nu stie ce e cu el, dar vrea primar…..chiar unul serios. Hai sa fim seriosi!

  7. Daca nici partidul lui nu-l vrea e clar :)))) sa ne fereasca Dumnezeu sa votam asa primar!!! La Iasi cu tine!!! As scrie eu mai multe despre acest personaj care a furat cat a putut de la fepa…

  8. vezi sa NU

%d blogeri au apreciat: