Home » Social » Hoț de lemne prins la furat, s-a răzbunat pe pădurar

Hoț de lemne prins la furat, s-a răzbunat pe pădurar

de Marian MOCANU

Un bărbat din Tăcuta a petrecut Revelionul în arest după ce l-a agresat pe pădurarul din comună. Puiu Vizitiu, hoț de lemne cu state vechi, a fost prins la furat în pădure și, ca să se răzbune sau să scape, a sărit la bătaie la cel care l-a prins asupra faptei.

Puiu Vizitiu din Tăcuta a mers la furat de lemne chiar în ajunul Anului Nou, însă acest lucru nu l-a ajutat să scape neprins. El a fost descoperit de pădurarul din zonă pe un drum, având căruța plină de lemne furate din pădurea din apropiere. În momentul în care a fost somat să meargă la cantonul silvic pentru a i se întocmi documentele de constatare, și știind că, pe lângă amendă, riscă să i se confiște și căruța, hoțul a sărit la bătaie la pădurar. I-a smuls acestuia toporul din mână, după care l-a lovit, provocându-i leziuni la mâna cu care pădurarul a încercat să se apere de lovituri.

Ulterior, individul a plecat liniștit din pădure cu tot cu căruță, fără ca măcar să constientizeze că gravitatea faptei săvârșite. Pădurarul i-a anunțat imediat pe polițiști, care l-au descoperit pe hoțul de lemne  și l-au condus la Poliția municipiului Vaslui pentru audieri.

Pe numele lui Puiu Vizitiu a fost întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată și ultraj, motiv pentru care a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri, 1 ianuarie, magistrații Judecătoriei Vaslui au dispus arestarea preventivă a hoțului de lemne pentru o perioadă de 30 de zile.

Puiu Vizitiu este cunoscut în comună ca hoț de lemne cu state vechi. Sătenii povestesc că acesta obișnuia să fure din pădure nu doar pentru gospodăria proprie, dar și pentru a vinde lemne amatorilor, de cele mai multe ori banii dându-i pe băutură. De această dată i s-a înfundat, pentru fapta comisă riscând să stea între doi și șapte ani la închisoare.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: