Home » Social » Schimbări la vârful Poliției Vaslui: șeful de la Criminalistică, numit la comanda Serviciului Rutier

Schimbări la vârful Poliției Vaslui: șeful de la Criminalistică, numit la comanda Serviciului Rutier

Conducerea Poliției Județene Vaslui a decis numirea șefului de la Criminalistică, comisarul-șef Sorin Dănilă, la comanda Serviciului Rutier, în locul lui George Sava, care a condus pentru o foarte scurtă perioadă de timp activitatea la nivel de județ a polițiștilor rutieriști, după punerea la dispoziție a comisarului-șef Ioan Vîrlan.

Permutările la vârful Poliției Județene Vaslui continuă în urma scandalului izbucnit la nivelul Serviciului Rutier, prin arestarea comisarului-șef Iulian Munteanu. După ce 2015 s-a încheiat cu împuternicirea comisarului-șef Ionel Mirică, adjunct la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, la cârma IPJ Vaslui, noul an debutează și cu un șef nou la Serviciul Rutier, prin numirea comisarului-șef Sorin Dănilă la comanda acestuia. Astfel, locul comisarului George Sava, șef Biroului Drumuri Naționale și Europene, a fost luat, tot provizoriu, de șeful Serviciului Criminalistic din cadrul Poliției Județene Vaslui.

„Domnul comisar George Sava avea împuternicire până la 31 decembrie 2015. În consecință, de la 1 ianuarie 2016, este împuternicit să exercite temporar funcția de șef Serviciu Rutier domnul comisar-șef Sorin Dănilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Prima schimbare la conducerea Serviciului Rutier a avut loc la mijlocul lunii decembrie, după ce comisarul-șef Ioan Vîrlan a fost pus la dispoziția comandantului Poliției Județene Vaslui. Aceeași măsură disciplinară a fost luată și față de subcomisarul Augustin Brat, ofițer care lucrează în cadrul Serviciului Rutier, după ce, la fel ca și Vîrlan, a intrat în atenția procurorilor Direcție Naționale Anticorupție.

Anchetatorii îl acuză și pe șeful Serviciului Rutier Vaslui, Ioan Vîrlan, că a determinat, la data de 11.02.2015, pe un agent de poliție din subordine să modifice procesele-verbale de contravenție întocmite pentru două persoane, în sensul modificării sancțiunii aplicate, din amendă contravențională în avertisment. La data de 07.09.2015, l-a determinat pe același agent de poliție să nu îndeplinească un act din sfera atribuțiilor de serviciu– respectiv constatarea și sancționarea corespunzătoare a unei abateri contravenționale comise de o persoană.

La data de 8.10.2015, acesta a dispus folosirea în interes personal a unui autoturism marca Audi din dotarea Serviciului Rutier Vaslui, respectiv pentru deplasarea pe raza municipiului Vaslui a unei persoane din familia sa, mai spun procurorii.

La rândul său, Augustin Nicolae Brat este acuzat că a intervenit pe lângă un agent de poliție care a constatat săvârșirea de către un conducător auto a unei abateri contravenționale, determinându-l pe agentul constatator să nu aplice sancțiunea care se impunea – amendă între 340 lei și 425 lei, echivalentul a 4 sau 5 puncte amendă – pentru ca astfel să evite suspendarea permisului de conducere pe 30 de zile.

În ceea ce-l privește pe Iulian Munteanu, șeful Poliției Rutiere a municipiului Vaslui, a fost arestat preventiv după ce ar fi comis 26 de infracțiuni de corupție, printre care dare și luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu. (Ionuț PREDA)

Conducerea Poliției Județene Vaslui a decis numirea șefului de la Criminalistică, comisarul-șef Sorin Dănilă, la comanda Serviciului Rutier, în locul lui George Sava, care a condus pentru o foarte scurtă perioadă de timp activitatea la nivel de județ a polițiștilor rutieriști, după punerea la dispoziție a comisarului-șef Ioan Vîrlan. Permutările la vârful Poliției Județene Vaslui continuă în urma scandalului izbucnit la nivelul Serviciului Rutier, prin arestarea comisarului-șef Iulian Munteanu. După ce 2015 s-a încheiat cu împuternicirea comisarului-șef Ionel Mirică, adjunct la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, la cârma IPJ Vaslui, noul an debutează și cu un șef nou…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: