Home » World » Casa Albă îndeamnă Iranul și Arabia Saudită să reia cooperarea

Casa Albă îndeamnă Iranul și Arabia Saudită să reia cooperarea

Președinția Statelor Unite a îndemnat Iranul și Arabia Saudită să depășească tensiunile și să coopereze în continuare pentru soluționarea conflictului din Siria. 

„Exprimăm speranța că Arabia Saudită și Iranul vor continua să colaboreze”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de Associated Press.

„În mod evident, este în interesul ambelor țări să fie identificată o soluție politică la conflictul din Siria”, a insistat reprezentantul Președinției Statelor Unite.

Iranul și Arabia Saudită participă la eforturile internaționale pentru soluționarea conflictului din Siria.

În urmă cu câteva ore, secretarul de Stat american, John Kerry, a îndemnat Iranul și Arabia Saudită să aibă atitudini de reținere și să diminueze tensiunile. „John Kerry a îndemnat Iranul și Arabia Saudită să dea dovadă de calm și să adopte măsuri pentru diminuarea tensiunilor”, a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat american.

John Kerry a discutat luni cu ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, și cu omologul său saudit, Adel Al-Jubeir.

Tensiunile dintre Teheran și Riyad s-au amplificat în ultimele zile după ce Arabia Saudită a executat un cleric șiit, Nimr al-Nimr, acuzat de terorism. În replică, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat Arabia Saudită că riscă „răzbunarea divină”. Protestele violente izbucnite la ambasada saudită din Teheran au generat retragerea personalului diplomatic saudit.

Sursa; mediafax.ro

Președinția Statelor Unite a îndemnat Iranul și Arabia Saudită să depășească tensiunile și să coopereze în continuare pentru soluționarea conflictului din Siria.  "Exprimăm speranța că Arabia Saudită și Iranul vor continua să colaboreze", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de Associated Press. "În mod evident, este în interesul ambelor țări să fie identificată o soluție politică la conflictul din Siria", a insistat reprezentantul Președinției Statelor Unite. Iranul și Arabia Saudită participă la eforturile internaționale pentru soluționarea conflictului din Siria. În urmă cu câteva ore, secretarul de Stat american, John Kerry, a îndemnat Iranul și Arabia…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile