Home » Social » Aglomerație în Vama Albița, unde traficul a crescut de trei ori față de normal

Aglomerație în Vama Albița, unde traficul a crescut de trei ori față de normal

Traficul rutier și de persoane prin Vama Albița, cel mai mare punct terestru de trecere a frontierei din România, a crescut în ultimele zile de peste trei ori față de o perioadă obișnuită din an din cauza cetățenilor moldoveni care vin în țara noastră să petreacă sărbătorile pe rit vechi.

Numărul celor care au tranzitat Vama Albița în primele patru zile din acest an a fost de aproape 28.000 de persoane, cam de trei ori mai mult față de luna trecută. Aglomerația a condus, implicit, și la creșterea timpilor de așteptare, în special pe sensul de intrare în țară, în ciuda măsurilor luate de către autoritățile de frontieră. Pentru a face față situației, Poliția de Frontieră a suplimentat numărul de lucrători de la 10 la 16 agenți. De asemenea, numărul arterelor de control pe sensul de intrare în țară este suplimentat, atunci când se impune, de la cinci la opt, prin folosirea porților de control de pe sensul de ieșire din România.

„Creșterile valorilor de trafic, în special pe sensul de intrare în țară, au fost cauzate de numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, cetățeni din Republica Moldova care se reîntorc la muncă în state ale Uniunii Europene, dar și de întoarcerea studenților din Republica Moldova în marile centre universitare din țara noastră. În Punctul de Trecere a Frontierei Albița, în anumite intervale de timp, media timpilor de așteptare la intrarea în România a depășit 60 minute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.
Autoritățile de frontieră vasluiene estimează că aglomerația în Vama Albița se va menține și în zilele următoare, având în vedere situațiile similare din anii anteriori. (Ionuț PREDA)

Traficul rutier și de persoane prin Vama Albița, cel mai mare punct terestru de trecere a frontierei din România, a crescut în ultimele zile de peste trei ori față de o perioadă obișnuită din an din cauza cetățenilor moldoveni care vin în țara noastră să petreacă sărbătorile pe rit vechi. Numărul celor care au tranzitat Vama Albița în primele patru zile din acest an a fost de aproape 28.000 de persoane, cam de trei ori mai mult față de luna trecută. Aglomerația a condus, implicit, și la creșterea timpilor de așteptare, în special pe sensul de intrare în țară, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: