Home » Sanatate » Spitalul ”Beldiman”, aghezmuit de Bobotează

Spitalul ”Beldiman”, aghezmuit de Bobotează

Angajații Spitalului de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, pacienții internați, dar și toți cei prezenți ieri cu treburi la spital au fost stropiți cu agheazmă mare ieri,  în Ajun de Bobotează. Preotul spitalului, Adrian Filimon, sfințește din 2007 cu agheazmă, în ziua de Bobotează, toate încăperile spitalului, din toate pavilioanele.

poza spital 1„Doresc să avem un an binecuvântat. După căldura din ultimul timp, a venit și frigul, gerul Bobotezei, cum se spune. Preoții au mers zilele acestea la casele oamenilor, iar eu am venit la spital să împrăștii agheazmă mare, așa cum fac de opt ani încoace. Am mers prin toate secțiile spitalului, pentru că pacienții au nevoie de această binecuvântare. Nefiind acasă din motive de boală, pot primi în spital apa sfințită”, a declarat părintele Adrian Filimon.

Preotul a mai spus că aproape toți pacienții au sărutat crucea și au acceptat să fie stropiți cu agheazmă mare, cu excepția celor de alte confesiuni. Pacienții au mare încredere în preoți și ori de câte ori doresc se pot spovedi sau împărtăși în spital, dacă trebuie să rămână internați.

Din 2007 până acum, personalul angajat al spitalului bârlădean, dar și pacienții sunt stropiți cu agheazmă mare înainte de Bobotează. Au fost stropite încăperile și binecuvântați oamenii aflați în acel moment în instituție. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Cei care asteapta la limita dintre viata si moarte multe ore ,la usa UPU unde consulta doar un medic si sufera de frigul de pe hol mai pot fi salvati doar prin stropirea cu agheazma?

%d blogeri au apreciat: