Home » Administratie » 10 bârlădeni, culeși de pe stradă, spălați, deparazitați și adăpostiți de primăria locală

10 bârlădeni, culeși de pe stradă, spălați, deparazitați și adăpostiți de primăria locală

adapost_boschetari1Temperaturile destul de scăzute din timpul nopții au impus deschiderea centrului de primire pe timpul nopții a persoanelor fără adăpost din Bârlad.
Din 28 decembrie, de când a devenit funcțional, adăpostul de noapte a ajuns să găzduiască ieri 10 persoane, nouă bărbați și o femeie. Toți sunt adulți și până acum nu au creat probleme celor care administrează centrul, așa cum s-a întâmplat anul trecut când, din neatenția celor cazați acolo, au luat foc de la reșou câteva materiale textile. La intrarea în centru li s-a adus la cunoștință beneficiarilor regulamentul intern de funcționare a adăpostului. Disciplina, curățenia și igiena personală dar și respectarea programului 18 – 8, sunt doar câteva din obligațiile pe care trebuie să le respecte beneficiarii.
Fiecare persoană fără adăpost a primit un săpun și un prosop pe care se pare că le folosesc toți cei adăpostiți în centrul situat în zona Podul Verde. Adăpostul are centrală termică proprie și apă caldă non-stop, așa că eventuala nerespectare a normelor de igienă nu are justificare.
Dacă temperaturile vor scădea exagerat pe timpul nopții, beneficiarii centrului vor primi și ceai cald. (Mihaela NICULESCU)

Temperaturile destul de scăzute din timpul nopții au impus deschiderea centrului de primire pe timpul nopții a persoanelor fără adăpost din Bârlad. Din 28 decembrie, de când a devenit funcțional, adăpostul de noapte a ajuns să găzduiască ieri 10 persoane, nouă bărbați și o femeie. Toți sunt adulți și până acum nu au creat probleme celor care administrează centrul, așa cum s-a întâmplat anul trecut când, din neatenția celor cazați acolo, au luat foc de la reșou câteva materiale textile. La intrarea în centru li s-a adus la cunoștință beneficiarilor regulamentul intern de funcționare a adăpostului. Disciplina, curățenia și igiena…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Vasluienii nu mai au bani pentru plata impozitelor locale. Primăriile sunt cu veniturile la cota de avarie

de Dănuț CIOBANU  Colectarea veniturilor la bugetele locale ale ...

Primăria Vaslui pregătește de urgență un spațiu pentru amplasarea unui aparat de testare pentru COVID-19

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a solicitat Consiliului Local ...

Dispensar medical uman la standarde europene la Berezeni

Locuitorii comunei Berezeni vor beneficia de servicii medicale de ...