Home » Administratie » Drumarii au de furcă cu zăpada – A venit, în sfârșit, iarna!

Drumarii au de furcă cu zăpada – A venit, în sfârșit, iarna!

de Marian MOCANU

Cu toate că de ieri dimineață, a nins încontinuu, pe drumurile din județul Vaslui se circulă normal, în condiții de iarnă. Până la ora închiderii ediției nu au fost semnalate drumuri județene sau naționale înzăpezite, iar utilajele companiilor care au drept sarcină deszăpezirea acestor artere sunt la datorie. Traficul spre Vama Albița se desfășoară normal, așteptându-se ca azi, în cea de-a doua zi de Crăciun pe stil vechi, să fie aglomerație pe sensurile de ieșire din țară. În municipiul Vaslui, operatorul de salubritate SC Goscom SA a acționat întreaga zi cu toate utilajele și forța de muncă din dotare pentru a curăța străzile și trotuarele.

Ieri, județul Vaslui și alte 13 județe din Moldova și estul țării au fost sub atenționare meteo de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului. Pe alocuri s-a format un strat de zăpadă de maximum 10 – 15 cm, fapt care a îngreunat circulația pe drumurile publice. Încă de la primele ore, drumarii și-au făcut datoria, astfel că potrivit informării primite de la Instituția prefectului Județului Vaslui nu au fost drumuri blocate, circulația efectuându-se în condiții de iarnă. Eforturile drumarilor au fost concentrate în special în zonele cunoscute cu probleme, în care, în fiecare an, datorită viscolului, s-au format suluri de zăpadă care au blocat circulația.

„Căderile de zăpadă nu au fost atât de importante încât să creeze probleme deosebite și nu s-a format nici polei. Au fost luate măsuri și sperăm că nu vor fi probleme în ceea ce privește traficul în județ”, a declarat Andrei Puică, prefectul județului.

Utilajele SC Drumuri și Poduri au intervenit pe drumurile din Costești, Bogdana Lipovăț, Tanacu, la Viișoara, Găgești, Pogana și Tătărăni, zone în care precipitațiile au fost mai abundente. S-a acționat cu material antiderapant pe mai multe drumuri, în special pe zonele în pantă, pentru descongestionarea traficului. În ceea ce privește traficul la ieșirea din țară, la Vama Albița, a fost o zi calmă, cu atât mai mult cu cât pentru moldoveni a fost prima zi de Crăciun pe rit vechi. Astăzi se așteaptă ca numărul celor ce tranzitează acest Punct de Trecere a Frontierei să crească, dat fiind faptul că mulți dintre cei care au petrecut sărbătorile în România se întorc acasă.

În ceea ce privește traficul în municipiul Vaslui, societatea de salubritate SC Goscom SA, care are în sarcină deszăpezire, a acționat cu toate utilajele și forța de muncă din dotare încă de la primele ore ale dimineții. „În afara celor trei sărărițe și a cisternei cu clorură de calciu care, întreaga zi, au împrăștiat material antiderapant pe străzile din oraș, am intervenit cu opt lame pentru îndepărtarea zăpezii. În plus, tot personalul, circa 90 de oameni, de la spații verzi, întreținere, salubritate sau alte compartimente, a acționat pentru deblocarea căilor pietonale și a intersecțiilor din municipiu. Între orele 11 și 14 activitatea a fost ceva mai greoaie, datorită traficului intens. În continuare, în afara utilajelor, care, până la oprirea ninsorii vor acționa non-stop pentru a evita blocarea traficului, vom acționa cu forța de muncă umană în special în intersecții și stațiile de autobuz, dar și în zonele pietonale aglomerate. Cu această ocazie, vreau să fac un apel la agenții economici și la populație pentru a-și curăța trotuarele în fața sediului societăților, a blocurilor sau caselor, lucru dealtfel obligatoriu conform actelor normative în vigoare”, ne-a declarat ing. Cătălin Bârleanu, directorul SC Goscom SA Vaslui.

de Marian MOCANU Cu toate că de ieri dimineață, a nins încontinuu, pe drumurile din județul Vaslui se circulă normal, în condiții de iarnă. Până la ora închiderii ediției nu au fost semnalate drumuri județene sau naționale înzăpezite, iar utilajele companiilor care au drept sarcină deszăpezirea acestor artere sunt la datorie. Traficul spre Vama Albița se desfășoară normal, așteptându-se ca azi, în cea de-a doua zi de Crăciun pe stil vechi, să fie aglomerație pe sensurile de ieșire din țară. În municipiul Vaslui, operatorul de salubritate SC Goscom SA a acționat întreaga zi cu toate utilajele și forța de muncă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

One comment

  1. Pai sa faca treaba zi si nopte daca trebuie. Circulatia sa nu fie blocata niciodata.

%d blogeri au apreciat: