Home » Justitie » Andrei Spiridon nu scapă de brațul legii!

Andrei Spiridon nu scapă de brațul legii!

de Răzvan CĂLIN

Minora care l-a acuzat pe Andrei Spiridon că a violat-o a renunțat la medierea făcută inițial cu agresorul și și-a menținut plângerea împotriva acestuia. Judecătorii bârlădeni au anulat acordul de mediere, dar au decis ca Spiridon să fie cercetat în stare de libertate.

Un scandal de proporții face valuri în lumea „bună” din Bârlad: Andrei Spiridon, fiul în vârstă de 29 de ani al lui Mircea Spiridon, patronul Școlii de șoferi ”RAY”, este acuzat de o minoră (elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”) că ar fi violat-o la sfârșitul anului trecut. Ulterior, evenimentele din acest caz s-au succedat într-un ritm și de o manieră demne de o telenovelă.

Fapta, așa după cum reclamă minora, s-ar fi petrecut în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, când cei doi și-au dat întâlnire într-un club din Bârlad. După ce s-au distrat în club, Andrei Spiridon s-a oferit să o conducă pe fată acasă cu mașina sa. Numai că, susține minora, în loc să se țină de cuvânt, individul a dus-o în afara orașului, pe un câmp și a violat-o. A doua zi, fata a mers la Poliția Bârlad și a povestit tot oamenilor legii, depunând plângere împotriva lui Andrei Spiridon. Polițiștii bârlădeni au declanșat imediat cercetări în acest caz, fiind dispusă inclusiv efectuarea unei expertize medico-legale.

andrei-spiridonPe 7 ianuarie, polițiștii l-au prezentat pe Andrei Spiridon la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad unde a fost audiat. La rândul lor procurorii l-au dus, în cursul aceleiași zile, în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de viol. Numai că tânărul a recurs la un tertip, legal de altfel: medierea. Așa se face că în seara zilei de 7 ianuarie, după câteva ore de negocieri, cele două tabere au ajuns la un consens: minora a fost de acord să-și retragă plângerea și să renunțe la orice acuzație la adresa lui Spiridon, iar acesta și-a ”plătit” iertarea cu 50.000 de lei.

Însă, vineri, 8 decembrie, judecătorii au decis să repună cauza pe rol, ședința fiind programată pentru ora 16. În cazul în care victima și-ar fi retras plângerea împotriva lui Andrei Spiridon, conform înțelegerii făcute în fața mediatorului, instanța ar fi trebuit să ia act de această situație și, automat, individul ar scăpa basma curată. Numai că, minora s-a răzgândit și a declarat în fața instanței că nu mai este de acord cu medierea și că își menține plângerea împotriva lui Andrei Spiridon. În consecință, Judecătoria Bârlad a anulat acordul de mediere dintre cele două părți, însă a respins și cererea procurorilor de a-l reține pe Spiridon pentru 29 de zile, acesta urmând a fi cercetat în stare de libertate.

”O fată extrem de cuminte”!

Victima, elevă în clasa a XI-a la Colegiul ”Codreanu”, este o elevă eminentă, cu rezultate foarte bune la învățătură. Ea este singurul elev de la colegiul bârlădean care anul trecut a obținut un premiu internațional. Fata este cunoscută ca fiind una dintre cele mai studioase eleve din liceu, cu un comportament decent, atât la școală, cât și în afara orelor de curs.

”Este una dintre elevele noastre cele mai bune. O elevă muncitoare, o fată inteligentă și cuminte. Chiar am fost împreună la București când și-a ridicat premiul pentru rezultatul excepțional de la Olimpiada Internațională de Neogreacă. Este un copil care a adus un plus de prestigiu colegiului nostru. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat și sper să se facă dreptate. Din ceea ce am observat, ea este o fată extrem de cuminte, cu mult bun simț, decentă. La școală a venit în permanență numai în uniformă, iar în timpul liber avea o ținută vestimentară decentă și un comportament pe măsură. Nimic din ceea ce făcea ea nu era ostentativ”, ne-a declarat Mihaela Cîrjonțu, directorul adjunct al Colegiului ”Codreanu”.

de Răzvan CĂLIN Minora care l-a acuzat pe Andrei Spiridon că a violat-o a renunțat la medierea făcută inițial cu agresorul și și-a menținut plângerea împotriva acestuia. Judecătorii bârlădeni au anulat acordul de mediere, dar au decis ca Spiridon să fie cercetat în stare de libertate. Un scandal de proporții face valuri în lumea "bună" din Bârlad: Andrei Spiridon, fiul în vârstă de 29 de ani al lui Mircea Spiridon, patronul Școlii de șoferi ”RAY”, este acuzat de o minoră (elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”) că ar fi violat-o la sfârșitul anului trecut. Ulterior, evenimentele din acest caz…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

4 comments

  1. Nu e singura din Barlad sau Codreanu violata de el. Institutiile statului sa mai cerceteze. 😉 Mai multa reclama i se face, acestui „mare creator de moda” cum ii spune presa, cand el este de fapt un ratat al orasului care toata ziua agata pustoaice dornice de afirmare si naive.

  2. Ce a facut el e penal,dar si copilele astea din Birlad prea le mananca” pasarica,nici nu fac bine 15 16 ani si cauta aventuri cu Fat Frumos care are caleasca.

  3. LEGEA TREBUIE RESPECTATA

%d blogeri au apreciat: