Home » Invatamant » Fiul patronului Școlii de șoferi ”RAY” a scăpat de arest, dar nu și de acuzația de viol!

Fiul patronului Școlii de șoferi ”RAY” a scăpat de arest, dar nu și de acuzația de viol!

de Răzvan CĂLIN

Minora care l-a acuzat pe Andrei Spiridon că a violat-o a renunțat la acordul de mediere încheiat cu agresorul și și-a menținut plângerea împotriva acestuia. Judecătorii bârlădeni au anulat acordul de mediere, dar au decis ca Spiridon să fie cercetat în stare de libertate.

Un scandal de proporții face valuri în lumea bună din Bârlad: Andrei Spiridon, fiul în vârstă de 29 de ani al lui Mircea Spiridon, patronul Școlii de șoferi ”RAY”, este acuzat de o minoră (elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”) că ar fi violat-o la sfârșitul anului trecut. Ulterior, evenimentele din acest caz s-au succedat într-un ritm și de o manieră demne de o telenovelă.

andrei-spiridonFapta, așa după cum reclamă minora, s-ar fi petrecut în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, când cei doi și-au dat întâlnire într-un club din Bârlad. După ce s-au distrat în club, Andrei Spiridon s-a oferit să o conducă pe fată acasă cu mașina sa. Numai că, susține minora, în loc să se țină de cuvânt, individul a dus-o în afara orașului, pe un câmp și a violat-o. A doua zi, fata a mers la Poliția Bârlad și a povestit tot oamenilor legii, depunând plângere împotriva lui Andrei Spiridon. Polițiștii bârlădeni au declanșat imediat cercetări în acest caz, fiind dispusă inclusiv efectuarea unei expertize medico-legale.

Pe 7 ianuarie, polițiștii l-au prezentat pe Andrei Spiridon la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad unde a fost audiat. La rândul lor procurorii l-au dus, în cursul aceleiași zile, în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de viol. Numai că tânărul a recurs la un tertip, legal de altfel: medierea. Așa se face că în seara zilei de 7 ianuarie, după câteva ore de negocieri, cele două tabere au ajuns la un consens: minora a fost de acord să-și retragă plângerea și să renunțe la orice acuzație la adresa lui Spiridon, iar acesta și-a ”plătit” iertarea cu 50.000 de lei.

Însă, vineri, 8 decembrie, judecătorii au decis să repună cauza pe rol, ședința fiind programată pentru ora 16. În cazul în care victima și-ar fi retras plângerea împotriva lui Andrei Spiridon, conform înțelegerii făcute în fața mediatorului, instanța ar fi trebuit să ia act de această situație și, automat, individul ar scăpa basma curată. Numai că, minora s-a răzgândit și a declarat în fața instanței că nu mai este de acord cu medierea și că își menține plângerea împotriva lui Andrei Spiridon. În consecință, Judecătoria Bârlad a anulat acordul de mediere dintre cele două părți, însă a respins și cererea procurorilor de a-l reține pe Spiridon pentru 29 de zile, acesta urmând a fi cercetat în stare de libertate.

Andrei Spiridon este fiul unui cunoscut întreprinzător privat din Bârlad, Mircea Spiridon, patronul Școlii auto ”RAY”. Tânărul mai este cunoscut și drept creator de modă. El a studiat modă la una dintre cele mai prestigioase școli de modă din Milano, lucrând cu nume notorii din industrie, dar a a ales să revină în orașul natal pentru a-și deschide un atelier de modă și, astfel, să pună bazele unei mărci proprii.

”O fată extrem de cuminte”!

Tânăra, elevă în clasa a XI-a la Colegiul ”Codreanu”, este o elevă eminentă, cu rezultate foarte bune la învățătură. Ea este singura de la colegiul bârlădean care anul trecut a obținut un premiu internațional: medalia de argint la Olimpiada Internațională de Neogreacă. Fata este cunoscută ca fiind una dintre cele mai studioase eleve din liceu, cu un comportament decent, atât la școală, cât și în afara orelor de curs.

Mihaela Carjontu

Mihaela Carjontu

”Este una dintre elevele noastre cele mai bune. O elevă muncitoare, o fată inteligentă și cuminte. Chiar am fost împreună la București când și-a ridicat premiul pentru rezultatul excepțional de la Olimpiada Internațională de Neogreacă. Este un copil care a adus un plus de prestigiu colegiului nostru. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat și sper să se facă dreptate. Din ceea ce am observat, ea este o fată extrem de cuminte, cu mult bun simț, decentă. La școală a venit în permanență numai în uniformă, iar în timpul liber avea o ținută vestimentară decentă și un comportament pe măsură. Nimic din ceea ce făcea ea nu era ostentativ”, ne-a declarat Mihaela Cîrjonțu, directorul adjunct al Colegiului ”Codreanu”.

La rândul ei, Afrodita Siriopol, președinta Comunității Elene din Bârlad și cea care o pregătește și o antrenează pe Ana Maria în studiul limbii neogreacă, s-a arătat consternată de calvarul prin care a trecut minora: ”Nu am știut nimic din ceea ce i s-a întâmplat pentru că în perioada vacanței nu am mai ținut legătura. Dar am aflat cu stupoare din presă. Încă nu am reușit să iau legătura cu ea, dar vă spun că nu merita să i se întâmple așa ceva. Îmi pare nespus de rău că a pățit așa ceva. Este o fată foarte serioasă, care în permanență s-a ținut de treabă, o fată conștiincioasă, sârguincioasă și la locul ei. Oricum, din partea noastră va avea tot sprijinul!”.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Razvan Calin

3 comments

  1. hai sa-i pastram anonimitatea dar hai sa zicem ce premiu international a castigat ca sa aflam cine e. BAI!!! Voi sunteti retardati?!

    pt retardatul de balanel. si ce le face bagaboante, idiotule? nu tot educatia, care n-o au la fel ca boul de tine?!

    ps. imi cer scuze boului, e un animal muncitor

  2. Ce titlu, „fiul patronului” ce treaba are una cu cealalta dar in fine si publicitatea negativa e tot publicitate. Ce viol ma, va credeti la Valeni, Barladul e plin de bagaboante moarte de foame gen Bianca Dragusanu.

    • PT.BALANEL CU DEDICATIE…se vede ca esti idiot si cretin..dar voi ce sunteti ..niste dobitoci care nu stiti decat sa mancati ca..t..sunteti niste ispraviti,needucati si fara scruple ..va dati mari barbati si aruncati cu noroi,,,mai dute la scoala si invata sa scrii analfabetule..sa fii si tu VIOLAT sa vezi cum e…tampitule…

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura