Home » Social » Vasluienii fără loc de muncă au la dispoziție peste 2.000 de job-uri în Spațiul Economic European

Vasluienii fără loc de muncă au la dispoziție peste 2.000 de job-uri în Spațiul Economic European

de Marian Mocanu

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 2.166 de locuri de muncă vacante. În general, se caută muncitori necalificați în agricultură, în sudul Europei, și persoane calificate, inclusiv ingineri sau medici, în țările mai dezvoltate.

Conform unui comunicat de presă al ANOFM, la începutul lunii ianuarie erau disponibile nu mai puțin de 2.166 locuri de muncă în străinătate, accesabile prin intermediul rețelei EURES.

Astfel, în Spania sunt disponibile 801 locuri de muncă, din care 800 muncitori necalificați în agricultură și 1 maseur.

În Danemarca se caută 400 culegători de mazăre și 30 culegători de căpșuni, în timp ce în Portugalia – 400 muncitori necalificați în agricultură.

În Marea Britanie sunt 390 locuri de muncă în sănătate sau domeniul social, respectiv 300 îngrijitori persoane, 60 asistenți medicali, 20 asistenți medicali generaliști, 10 medici de familie – medicină generală. În Germania sunt disponibile 111 locuri de muncă: 50 asistenți medicali generaliști, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 asistenți manager, 5 electricieni industriali, 2 mecanici industriali, 1 electrician, 1 mecanic (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), 1 mecanic auto (camioane), 1 visual designer, 1 brutar.

Republica Cehă – 162 locuri de muncă: 50 lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 operatori, 50 șoferi transport marfă-internațional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, 1 analist IT service desk, 1 analist suport software;

Slovacia se caută 30 șoferi autocamion transport internațional. În Polonia sunt disponibile două locuri de muncă, respectiv un dezvoltator internet și un PHP developer (programator aplicație), în timp ce în Norvegia se caută un doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda – un tehnician.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, unde pot primi îndrumare de la consilierul EURES. (Ionuț PREDA)

de Marian Mocanu Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 2.166 de locuri de muncă vacante. În general, se caută muncitori necalificați în agricultură, în sudul Europei, și persoane calificate, inclusiv ingineri sau medici, în țările mai dezvoltate. Conform unui comunicat de presă al ANOFM, la începutul lunii ianuarie erau disponibile nu mai puțin de 2.166 locuri de muncă în străinătate, accesabile prin intermediul rețelei EURES. Astfel, în Spania sunt disponibile 801 locuri de muncă, din care 800 muncitori necalificați în agricultură și 1 maseur. În Danemarca se caută 400 culegători de mazăre și 30 culegători…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: