Home » Sport » Sandu Iacob și Tudor Stănescu, în ritm accelerat spre CM 2017

Sandu Iacob și Tudor Stănescu, în ritm accelerat spre CM 2017

stanescuEchipa națională de handbal masculin a României, antrenată de Sandu Iacob, principal la HC Vaslui și cu Tudor Stănescu, portarul formației moldave, în lot, a obținut duminică a doua victorie într-o săptămână, în fața formației similare a Finlandei. Stănescu a debutat la na]ionala de seniori. “În ceea ce-l privește pe Tudor, cred că toți cei care au emoții pentru HC Vaslui se simt bucuroși și mândri de vasluianul nostru! Este un impuls în cariera lui de care îmi doresc să profite la maxim. Îl felicit pentru debut!”, a declarat Sandru Iacob, antrenor HC Vaslui și antrenor secund al naționalei de handbal masculin, la seniori.

 

La sfârșitul celor 60 de minute de joc din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2017 scorul a fost 36 – 29. Pragmatismul a făcut să rămânem în cărțile calificării în aceste preliminarii, deși Finlanda a oprit naționala “tricoloră” din drumul spre turneul final Euro 2016. România a învins în tur cu 32-30, dar a pierdut atunci partida retur de la Karjaa, 29-32. Cele două partide au părut o formalitate, dar adevăratul test vine joi. Vom întâlni Austria, liderul grupei, care a învins sâmbătă Italia, cu 30-19, și este neînvinsă, cu 8 puncte. Românii, cu șase puncte, sunt la două puncte în spatele austriecilor și au nevoie de o victorie la patru goluri, după ce în tur Austria a obținut victoria cu 27-24. Doar prima echipă din grupă se va califica în faza play-off, în care se va lupta eliminatoriu, între 10 și 16 iunie 2016, pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2017, disputat în Franța.

Primele 30 de minute au semănat izbitor cu începutul partidei jucate în deplasare, la Vantaa. La pauză, tricolorii conduceau cu 19-11. Adversarii s-au apropiat în minutul 45 la doar trei lungimi, scor 24-21. Sportivii antrenați de Sandu Iacob au revenit apoi la timona partidei pentru a stabili scorul final, 36-29.

Lotul României a fost format din portarii Irimuș, I. Iancu, Stănescu, alături de jucătorii de câmp Bera, Mocanu, Ramba, Toma, Ghionea, Racotea, Sadoveac, Fenici, Novanc, Csepreghi, Stavrositu, Onyejekwe, D. Iancu. Gura de tun a noastră a fost din nou Ghionea, cu nouă goluri. Csepreghi a avut și el șapte reușite, urmat de Sadoveac și Mocanu cu patru goluri. Bera și Stavrositu au marcat și ei câte două goluri, în timp ce Toma și Fenici au contribuit și ei cu câte un gol. Pericolul principal pentru noastră fost finlandezul Tamminen, care a marcat 9 goluri. (G.P)

Echipa națională de handbal masculin a României, antrenată de Sandu Iacob, principal la HC Vaslui și cu Tudor Stănescu, portarul formației moldave, în lot, a obținut duminică a doua victorie într-o săptămână, în fața formației similare a Finlandei. Stănescu a debutat la na]ionala de seniori. "În ceea ce-l privește pe Tudor, cred că toți cei care au emoții pentru HC Vaslui se simt bucuroși și mândri de vasluianul nostru! Este un impuls în cariera lui de care îmi doresc să profite la maxim. Îl felicit pentru debut!", a declarat Sandru Iacob, antrenor HC Vaslui și antrenor secund al naționalei de…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un oficial al roș-albilor îl înfruntă pe Ionuț Negoiță: „E sfidător pentru istoria lui Dinamo” | EXCLUSIV ProSport Live

Gabriel Răduță (52 de ani), șeful centrului de copii ...

Care este de fapt adevărul în privința Mondialului de handbal tineret din România? De la „demersurile noastre către IHF au rămas fără răspuns” la „este imposibil să se joace la data programată”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat ieri, ...

Astăzi pariem și pe darts » Pont pregătit în cota 1.85 la turneul „Icons of Darts Live League!”

Astăzi pe lângă Biletul Zilei cu ajutorul căruia țintim ...