Home » Justitie » Bătrână accidentată grav de un Logan!

Bătrână accidentată grav de un Logan!

de Răzvan CĂLIN

Accidentul s-a produs pe raza satului Bădeana, în timp ce femeia încerca să traverseze șoseaua printr-un loc nemarcat.

O femeie în vârstă de 81 de ani se zbate între viață și moarte pe unul din paturile Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” după ce a fost rănită grav într-un accident rutier petrecut pe raza satului Bădeana, comuna Tutova. Nenorocirea s-a întâmplat marți, 12 ianuarie, în jurul orei 11, pe Drumul European (DE) 581, care tranzitează satul Bădeana. Din primele cercetări efectuate de polițiștii Biroului Drumuri Europene și Naționale (DEN) Bârlad, se pare că bătrâna tocmai ieșise din curtea locuinței sale și intenționa să traverseze strada.

”Din păcate, bătrâna s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat și fără să se asigure. În consecință, ea a fost acroșată de un autoturism marca Dacia Logan, condus de Marian A., în vârstă de 48 de ani, din comuna Tutova”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

La fața locului s-a deplasat imediat un echipaj al Stației de Ambulanță Bârlad care i-a acordat femeii primul ajutor, după care a fost transportată la la spitalul din Bârlad. Aici, femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral și comă de gradul III. Victima a fost internată în Secția Anestezie Terapie Intensivă, medicii făcând eforturi pentru a stabiliza și salva.

Șoferul mașinii care a acroșat-o a fost testat cu aparatul alcooltest, dar rezultatul a fost negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliția Rutieră atrage atenția tuturor participanților la trafic, indiferent de calitatea pe care o au (conducător auto sau pieton), cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație și adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite. De aceea, polițiștii fac următoarele recomandări: traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje și numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colțul străzilor și numai după ce s-au asigurat temeinic; acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea se va realiza numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora; în intersecțiile fără marcaj pietonal, traversați pe la colțul străzii, numai după o temeinică asigurare! Evitați să traversați strada în fugă!

de Răzvan CĂLIN Accidentul s-a produs pe raza satului Bădeana, în timp ce femeia încerca să traverseze șoseaua printr-un loc nemarcat. O femeie în vârstă de 81 de ani se zbate între viață și moarte pe unul din paturile Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” după ce a fost rănită grav într-un accident rutier petrecut pe raza satului Bădeana, comuna Tutova. Nenorocirea s-a întâmplat marți, 12 ianuarie, în jurul orei 11, pe Drumul European (DE) 581, care tranzitează satul Bădeana. Din primele cercetări efectuate de polițiștii Biroului Drumuri Europene și Naționale (DEN) Bârlad, se pare că bătrâna tocmai ieșise din…

Review Overview

User Rating: 3.8 ( 1 votes)

About Razvan Calin