Home » Sport » Mai multe adversare de calibru pentru Atletico Vaslui

Mai multe adversare de calibru pentru Atletico Vaslui

Dacă Atletico Vaslui va reuși să rezolve problemele financiare și va continua activitatea sportivă, va întâlni în sezonul viitor adversari mai puternici, printre care și echipele, cu istorie bogată, Ceahlăul Piatra Neamț sau Oțelul Galați.

Deși ocupă în prezent ultimul loc în Liga a III-a, echipă nu va retrograda pentru că sunt echipe multe care s-au retras în acest sezon. Retrogradau, inițial, toate ocupantele ultimului loc din seriile cu 15 echipe și formația cu cel mai slab punctaj dintre toate ocupantele locului 14 din toate cele cinci serii. Federația Romană de Fotbal a modificat sistemul competițional pentru Ligă a III-a din sezonul 2016-2017, astfel că al treilea eșalon va avea șase serii în loc de cinci și la start vor fi 96 de echipe fată 74.

Președintele FRF a vorbit despre planurile de viitor privind sistemul competițional din eșalonul al treilea: „Așa cum am anunțat în Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, una dintre acțiunile pe care ni le-am propus pentru dezvoltarea obiectivului de performantă la nivel de seniori este mărirea numărului de echipe din Liga a III-a prin creșterea numărului de serii la opt. Insă, acest lucru se va face în etape, primul pas fiind șase serii din 2016 și apoi opt din 2017”.

În sezonul 2016-2017 al ligii a III-a vor evolua 11 echipe retrogradate din eșalonul secund, care va rămâne cu o singură serie formată din 22 echipe. Primele echipe care vor retrograda în eșalonul al treilea vor fi ocupantele locurilor 13 și 14 de la finalul sezonului regulat. Primele șase echipe din clasament vor evolua în play-off, în timp ce ocupantele locurilor 7-12 se vor duela în play-out. La finalul play-out-ului, ultimele trei clasate (echivalentul pozițiilor 10-12) vor retrograda direct. În plus, ocupantele locului al treilea în play-out-ul celor două serii (echivalentul locului 9) vor disputa un meci de baraj, în urma căruia învinsa va retrograda în Liga a III-a.

Campioana se anunță până pe 13 iunie

În Liga a III-a vor mai concura 21 de campioane județene, rezultate în urma barajului de promovare din Liga a IV-a. FRF a cerut Asociației Județene de Fotbal(AJF) Vaslui să programeze cea de-a doua parte a competițiilor în așa fel încât campioana să fie cunoscută pană pe 13 iunie, data limită când trebuie anunțată oficial. Barajul de accedere în liga a III-a este programat pe 18 și 25 iunie, la oră 18. La baraj pot participa numai structurile sportive cu personalitate juridică, motiv pentru care cluburile trebuie să dețină Certificatul de Identitate Sportivă, eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului. Numele echipelor câștigătoare ale fazei județene a Cupei României vor fi transmise FRF pană la 20 iunie. Liga a treia se va relua pe 5 martie, cu jocurile programate în returul competiției. (G.P)

Dacă Atletico Vaslui va reuși să rezolve problemele financiare și va continua activitatea sportivă, va întâlni în sezonul viitor adversari mai puternici, printre care și echipele, cu istorie bogată, Ceahlăul Piatra Neamț sau Oțelul Galați. Deși ocupă în prezent ultimul loc în Liga a III-a, echipă nu va retrograda pentru că sunt echipe multe care s-au retras în acest sezon. Retrogradau, inițial, toate ocupantele ultimului loc din seriile cu 15 echipe și formația cu cel mai slab punctaj dintre toate ocupantele locului 14 din toate cele cinci serii. Federația Romană de Fotbal a modificat sistemul competițional pentru Ligă a III-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor