Home » Justitie » Se prezintă sau nu la poliție, tot nu va scăpa de brațul legii!

Se prezintă sau nu la poliție, tot nu va scăpa de brațul legii!

de Răzvan CĂLIN

Tânărul din comuna Iana care a provocat o urmărire ca în filme cu mașina poliției după el, are toate șansele să fie cercetat și judecat în contmacie pentru faptele sale.

Ionuț Maxim, tânărul în vârstă de 27 de ani, din comuna Iana, care într-un gest de teribilism ieftin și-a pus oamenii legii în cârcă, va răspunde pentru faptele sale chiar dacă refuză să se prezinte la poliție pentru a fi audiat și cercetat. Cum dosarul de cercetare penală deschis pe numele său (și în care este acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj) a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, frâiele anchetei au fost preluate în întregime de procurori. Care, conform legislației în vigoare, nu au neapărată nevoie ca acesta să se prezinte în carne și oase în fața lor. Ba chiar cercetările pot fi definitivate și în lipsa sa, mai ales că el refuză în continuare să se prezinte în fața anchetatorilor, deși a primit citație chiar și la domiciliul socrilor săi din satul Hălărești, comuna Iana, acolo unde figura că locuiește. Din informațiile pe care le avem, Maxim a părăsit nu doar localitatea de domiciliu, ci chiar a trecut și granița, plecând, se pare în Anglia. Chiar și așa, ancheta își urmează cursul obișnuit și cel mai probabil, dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii de ultraj riscă să fie judecat și condamnat în lipsă. Din acel moment, autoritățile judiciare vor putea emite pe numele său chiar și un mandat european de urmărire. Altfel spus, dacă până acum a reușit să scape de oamenii legii, Maxim va trebui să răspundă pentru faptele sale odată ce va fi judecat și condamnat.

Pe 16 decembrie, în jurul orei 23, Maxim se deplasa pe raza satului Hălărești, comuna Iana, cu un autoturism înmatriculat în Anglia. În momentul în care a dat nas în nas cu un echipaj auto al Postului de poliție Iana, a schimbat brusc direcția de deplasare, în încercarea vădită de a-i evita pe oamenii legii. Bineînțeles că polițiștilor li s-a părut suspect acest comportament și au pornit imediat în urmărirea autoturismului condus de Maxim. Deși polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase și l-au somat în repetate rânduri pe suspect să tragă mașina pe dreapta și să oprească, acesta a refuzat, continuându-și cursa nebună. La un moment dat, din cauză că tânărul a virat brusc la dreapta, a provocat o coliziune între cele două autoturisme. A fost momentul în care polițiștii au coborât din mașină și l-au somat pe individ să oprească motorul și să iasă din autoturism. Nici atunci nu a dat curs cererilor oamenilor legii, drept pentru care aceștia au folosit armamentul din dotare, trăgând în plan vertical câteva focuri cu pistoalele din dotare. Măsură de care Maxim nu s-a sinchisit, ba și-a continuat drumul în viteză, reușind în cele din urmă scape de urmăritorii săi. A doua zi, comuna Iana a fost împânzită de polițiști, care au chemat în ajutor și un echipaj de la Serviciul Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ Vaslui. Nici așa nu au avut prea mare succes în a-l prinde pe tânăr, care le-a scăpat și continuă să stea ascuns fără să-i pese de chemările oamenilor legii. A fost descoperită doar mașina pe care a condus-o nebunește în noaptea precedentă, avariată, în curtea socrilor săi.

de Răzvan CĂLIN Tânărul din comuna Iana care a provocat o urmărire ca în filme cu mașina poliției după el, are toate șansele să fie cercetat și judecat în contmacie pentru faptele sale. Ionuț Maxim, tânărul în vârstă de 27 de ani, din comuna Iana, care într-un gest de teribilism ieftin și-a pus oamenii legii în cârcă, va răspunde pentru faptele sale chiar dacă refuză să se prezinte la poliție pentru a fi audiat și cercetat. Cum dosarul de cercetare penală deschis pe numele său (și în care este acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj) a fost înaintat Parchetului de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: