Home » Justitie » Comisarul-șef Iulian Munteanu rămâne după gratii încă 30 de zile

Comisarul-șef Iulian Munteanu rămâne după gratii încă 30 de zile

Comisarul-șef Iulian Munteanu, fostul șef al Biroului Rutier al Poliției Municipale Vaslui, va rămâne după gratii încă 30 de zile pentru fapte de corupție, după ce magistrații Tribunalului Vaslui au decis menținerea măsurii de arest preventiv, la propunerea procurorilor DNA.

Magistrații Tribunalului Vaslui nu au fost deloc îngăduitori cu cel care a condus Poliția Rutieră la nivelul municipiului reședință. Astfel, după câteva ore de judecată, instanța a decis să mențină măsura de arest preventiv pentru încă 30 de zile pentru comisarul-șef Iulian Munteanu. Tot la propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, alături de fostul șef de la Rutieră va rămâne după gratii și comisarul-șef Mihai Axente, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Rutiere, cel acuzat că ar fi primit de la Iulian Munteanu un pat confecționat artizanal.

Fostul șef al Poliției Rutiere a municipiului Vaslui a fost arestat preventiv pe 19 decembrie, după ce ar fi comis 26 de infracțiuni de corupție, printre care dare și luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu.

Printre infracțiunile imputate lui Munteanu sunt și cele legate de oferirea, drept mită, a unor produse comisarului-șef Mihai Axente pentru ca acesta să treacă cu vederea peste mai multe nereguli descoperite la Biroul Rutier Vaslui în urma unui control desfășurat anul acesta.

Potrivit procurorilor DNA Iași, din 2013 până în prezent, Iulian Munteanu, în calitate de șef al Biroului Rutier Vaslui ar fi determinat mai mulți agenți de poliție din subordinea sa să aplice sancțiuni pentru contravenții prevăzute de Codul rutier mai blânde decât care s-ar fi impus, mergând de la reducerea cuantumului amenzii până la înlocuirea cu avertisment, ori chiar să evite aplicarea vreunei sancțiuni. În unele situații, Munteanu a pretins de la conducătorii auto favorizați, foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, cum ar fi baterie auto, lemne de foc, 12 metri cubi de scândură la preț redus pentru acoperișul unui imobil aparținând unui superior de-al său, 400 de bucăți de scândură cu model). Totodată, susțin anchetatorii, i-a determinat pe subordonați să falsifice procesele verbale de constatare, în unele situații chiar prin suprascriere, pe baza cărora s-a stabilit natura sancțiunii.

De asemenea, la data de 11.06.2015, Iulian Munteanu, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a întocmit procesul-verbal de cercetare la fața locului în legătură cu un accident rutier în care a fost implicată o persoană din anturajul ofițerului de poliție și un agent de poliție, denaturând realitatea și împrejurările în care s-a produs evenimentul. În acest sens, l-a sancționat contravențional cu suspendarea permisului de conducere pe agentul de poliție, deși vinovată de producerea accidentului a fost cealaltă persoană.

La data de 30.12.2014, Munteanu l-a determinat pe șeful unei instituții să îndeplinească în mod defectuos un act constând în coordonarea activității utilajelor de deszăpezire pe raza municipiului Vaslui, respectiv să trimită un utilaj de deszăpezire, atât la proprietatea sa, la proprietatea unui superior și la spălătoria unei cunoștințe, mai spun procurorii.

În cursul lunii august 2015, în schimbul intervenției la un angajat de la Registrul Auto Român Vaslui pentru a urgenta inspecția tehnică periodică a unui autovehicul și eliberarea cu celeritate a cărții tehnice a autoturismului, Munteanu a pretins pentru sine materiale de construcție. De asemenea, a promis unei persoane că va determina un lucrător de poliție judiciară din cadrul poliției unui alt oraș să soluționeze cu celeritate un dosar penal în care era cercetată persoana respectivă, iar în schimb a pretins și primit obiecte de îmbrăcăminte.

La data de 6 februarie 2015, Munteanu a dispus folosirea în interes personal a unuia dintre autoturismele din dotarea Biroului Rutier Vaslui pentru deplasarea, pe raza municipiului Vaslui, a unei persoane din anturajul său, iar la data de 4 septembrie 2015, a falsificat prin alterare conținutul unei autorizații de reparație emise de Biroul Rutier Vaslui pentru un autoturism, astfel încât proprietarul să beneficieze de o despăgubire mai mare, potrivit DNA. (Ionuț PREDA)

Comisarul-șef Iulian Munteanu, fostul șef al Biroului Rutier al Poliției Municipale Vaslui, va rămâne după gratii încă 30 de zile pentru fapte de corupție, după ce magistrații Tribunalului Vaslui au decis menținerea măsurii de arest preventiv, la propunerea procurorilor DNA. Magistrații Tribunalului Vaslui nu au fost deloc îngăduitori cu cel care a condus Poliția Rutieră la nivelul municipiului reședință. Astfel, după câteva ore de judecată, instanța a decis să mențină măsura de arest preventiv pentru încă 30 de zile pentru comisarul-șef Iulian Munteanu. Tot la propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, alături de fostul șef de la Rutieră va rămâne după…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: