Home » Sport » Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui întocmește Calendarul Sportiv pe 2016

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui întocmește Calendarul Sportiv pe 2016

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui (D.J.S.T.) întocmește Calendarul Sportiv județean pentru anul 2016 pentru a fi trimis spre aprobare conducerii Ministerului Tineretului și Sportului.

Asociațiile județene, cluburile și asociațiile sportive care vor sprijin în organizarea și premierea la competițiile sportive pentru anul în curs pot anunța în scris D.J.S.T. Vaslui, până pe 29 ianuarie, la ora 14,00. Solicitările se pot depune la sediul din Vaslui, situat pe strada Hușului, nr. 2, prin fax la nr. 0235361501, sau e-mail: djst.vaslui@mts.ro. D.J.S.T. Vaslui asigură implementarea la nivel județean a strategiei și politicilor Guvernului în domeniile sportului și tineretului și îndeplinește mai multe atribuții. Asigură punerea în aplicare la nivelul județului a strategiei și a programelor Ministerului Tineretului și Sportului în domeniile sportului și tineretului; colaborează, cooperează și dezvoltă parteneriate cu persoane fizice și juridice, în vederea îndeplinirii obiectivelor în domeniile sportului și tineretului; utilizează centrele de agrement pentru tineret în scopul desfășurării de activități recreative, turistice, sportive, de tabere pentru copii și tineret; organizează și desfășoară acțiuni de și pentru tineret, acțiuni culturale, artistice, distractive, educative, turistice interne și internaționale, sportive și de agrement pentru tineri, în taberele sau centrele de agrement; organizează și implementează programe cu caracter social pentru copii și tineri, cu precădere pentru cei defavorizați.

Printre evenimente sfârșitului de an, D.J.S.T. a premiat la Gala Voluntariatului 35 de tineri voluntari și asociații de tineret pentru activitatea desfășurată în domeniul voluntariatului în anul 2015, toți participanții primind diplome de participare. Ca în fiecare an, a organizat și festivitatea de premiere a sportivilor, antrenorilor, voluntarilor, personalităților din lumea sportului, ce au obținut rezultate deosebite în competițiile naționale și internaționale În perioada 16-23 noiembrie 2015, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, a implementat proiectul „Tânărul antreprenor”. Proiectul se adresează tinerilor liceeni din mediul rural, iar obiectivul principal este deprinderea abilităților necesare inițierii și materializării unei idei de afaceri. În cadrul acestui proiect, în perioada 21-22 noiembrie 2015, a avut loc seminarul „Tânărul antreprenor”, la care au participat 25 de tineri, elevi și profesori ai Liceelor Tehnologice din Fălciu, Codăești, Puiești și Vlădia – Dragomirești.

D.J.S.T. Vaslui s-a implicat și în organizarea și buna desfășurare a altor evenimente. Pe data de 2 noiembrie 2015, orașul Murgeni a fost gazda competiției tradiționale „Crosul bobocilor”, acțiune adresată elevilor din clasele I, a V-a, a IX-a, unde Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui a premiat primii trei clasați la fiecare categorie, cu diplome și medalii.

În organizarea D.J.S.T. Vaslui, în colaborare cu catedra de atletism a Clubului Sportiv Școlar Bârlad (C.S.S), a avut loc în municipiul Bârlad acțiunea de selecție a copiilor cu calități pentru practicarea atletismului, „Micul Atlet”. Au participat peste 120 de elevi din clasele I-VIII din unitățile școlare ale municipiului Bârlad și din comunele Perieni, Ciocani, Banca, Zorleni.

D.J.S.T. Vaslui, în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 Pădureni a mai organizat tot în noiembrie competiția tradițională „Crosul Toamnei”, acțiune adresată elevilor din clasele V-VIII. Competiția s-a desfășurat la următoarele categorii: clasa a V-a fete, clasa a V-a băieți, clasa a VI-a fete, clasă a VI-a băieți, clasele VII-VIII fete și clasele VII-VIII băieți. Au participat în jur de 80 elevi, primii trei clasați la fiecare categorie au primit din partea D.J.S.T. Vaslui diplome și medalii.

În august, la „Cupa Municipiului Vaslui”, s-a desfășurat, pe terenul de sport al Liceului Teoretic „M. Kogălniceanu” Vaslui, o atractivă competiție de baschet. Primele trei echipe clasate la fiecare categorie, au primit din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vaslui și a Primăriei municipiului Vaslui, diplome, cupe și tricouri. Au participat elevi din clasele I-IV, V-VIII, IX-XII din unitățile școlare ale municipiului Vaslui.

În perioada 23-24 iulie 2015, în Centrul de Agrement Poiana Căprioarei, s-a desfășurat proiectul „Vacanțe pentru tineri”, organizat de Direcția pentru Sport și Tineret Vaslui. Acest stagiu de pregătire a avut ca scop însușirea de abilități, pentru un număr de 30 de tineri voluntari, de prezentare a ofertelor de tabere de vacantă pentru copii și tineret oferite de Ministerul Tineretului și Sportului în Centrele de Agrement din țară.

Duminică, 14 iunie 2015, a avut loc la Huși, „Crosul olimpic”, acțiune organizată de D.J.S.T. Vaslui în colaborare cu Filiala Județeană a Academiei Olimpice Române. Competiția s-a adresat elevilor (fete și băieți) din clasele III-IV, V-VI, VII-VIII din unitățile școlare ale municipiului Huși. Primii trei clasați la fiecare categorie au fost premiați cu diplome, tricouri și medalii.

Pe 30 mai a organizat „Cupa 1 Iunie”, la ciclism. Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Serviciului Poluției rutiere, iar primii trei clasați au primit diplome și medalii.

Tot pe 30 mai a avut loc și Crosul Copiilor. Au participat 45 de elevi din clasele I-IV de la unitățile școlare din municipiul Vaslui, primii trei clasați au primit diplome, medalii și tricouri.

Pe 29 iunie a avut loc „Cupa Știința”, la fotbal fete, în Perieni. Au participat echipele de fotbal fete ale Școlii Perieni și Școlii Iana. (G.P)

About Tehno Redactor