Home » Justitie » Traficant de minore negreștean, eliberat din arest

Traficant de minore negreștean, eliberat din arest

de Marian Mocanu

Acum două zile, Radu Ștefănel Săvuță, reținut în luna iulie, anul trecut, de procurorii DIICOT, sub acuzația de trafic de minore și trafic de persoane, a fost eliberat din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu. Asta în condițiile în care proxenetul este cunoscut în Negrești ca o persoană turbulentă, iscând mai multe scandaluri și chiar dând foc unui depozit de furaje aparținând fostei sale soții.

În iulie anul trecut Radu Ștefănel Săvuță a fost reținut de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, sub acuzația de trafic de minori și trafic de persoane. Individul racolase încă din 2012 mai multe fete, sărace, cu vârste între 15 și 17 ani, pe care le obliga să se prostitueze în moteluri din zona județului Suceava. Una dintre victimele sale fusese vândută de Săvuță unei rețele de traficanți de carne vie din Germania unde, la fel, era obligată să se prostitueze. Individul își oprea toți banii câștigați de fete și, dacă acestea refuzau clienții, le amenința și chiar le bătea cu sălbăticie. Bărbatul era cunoscut în Negrești ca fiind un om violent și care nu se dădea în lături de la scandaluri și bătăi, lăudându-se cu „relațiile” sale în lumea interlopă. Mai mult, acesta s-a răzbunat pe fosta soție, căreia i-a incendiat un depozit de furaje.

Chiar și în aceste condiții, marți, 12 ianuarie, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis schimbarea măsurii de arestare preventivă, luată în luna iunie, cu cea arestului la domiciliu. Dacă hotărârea va rămâne definitivă, Radu Ștefănel Săvuță nu va avea voie să părăsească locuința din Negrești sau să ia legătura cu victimele sale ori alți martori implicați în dosar, sub sancțiunea reîntoarcerii după gratii.

de Marian Mocanu Acum două zile, Radu Ștefănel Săvuță, reținut în luna iulie, anul trecut, de procurorii DIICOT, sub acuzația de trafic de minore și trafic de persoane, a fost eliberat din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu. Asta în condițiile în care proxenetul este cunoscut în Negrești ca o persoană turbulentă, iscând mai multe scandaluri și chiar dând foc unui depozit de furaje aparținând fostei sale soții. În iulie anul trecut Radu Ștefănel Săvuță a fost reținut de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui, sub acuzația de trafic de minori și trafic de persoane. Individul racolase încă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor