Home » Social » Eminescu, omagiat la CARP Bârlad

Eminescu, omagiat la CARP Bârlad

Astăzi, de la ora 10, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad organizează conferința cu titlul „Mihai Eminescu în contextul culturii naționale”. Evenimentul își propune marcarea zilei de naștere a poetului național dar și a Zilei Culturii Naționale.

Sunt două sărbători importante pe care CARP nu le putea ignora. Se împlinesc astăzi 166 de ani de la nașterea lui Eminescu, zi care coincide și cu Ziua Culturii Naționale. Afis CARPPrin intermediul invitaților care vor lua cuvântul, atât membrii Casei cât și ceilalți bârlădeni care vor veni la simpozion, vor fi făcute cunoscute lucruri inedite despre Eminescu și vor fi evocate contribuțiile altor scriitori români care au locul lor special în literatura națională”, ne-a declarat Nicolae Mihai, președintele CARP.

Despre viața și opera lui Eminescu vor vorbi prof. Gruia Novac, scriitorul Petruș Andrei și comisarul șef Vasile Chelaru, șeful Poliției Municipiului Bârlad. Evenimentul va cuprinde și un program artistic din care nu vor lipsi muzica pe versuri eminesciene și muzica clasică.

Teodora Spânu, secretarul literar al Teatrului „Victor Ion Popa”, împreună cu un coleg actor vor susține un microrecital de poezie pe versurile poetului nepereche. În partea a doua a manifestării vor fi aduse în discuție numele lui Ion Creangă, Ion Heliade Rădulescu, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Marin Sorescu, Ionel Teodoreanu și Ion Agârbiceanu, personalități care și-au pus decisiv amprenta asupra culturii naționale.

Ziua Culturii Naționale se sărbătorește din anul 2011, odată cu intrarea în vigoare, la 16 decembrie, a Legii 238/2010. (Mihaela NICULESCU)

Astăzi, de la ora 10, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad organizează conferința cu titlul „Mihai Eminescu în contextul culturii naționale”. Evenimentul își propune marcarea zilei de naștere a poetului național dar și a Zilei Culturii Naționale. „Sunt două sărbători importante pe care CARP nu le putea ignora. Se împlinesc astăzi 166 de ani de la nașterea lui Eminescu, zi care coincide și cu Ziua Culturii Naționale. Prin intermediul invitaților care vor lua cuvântul, atât membrii Casei cât și ceilalți bârlădeni care vor veni la simpozion, vor fi făcute cunoscute lucruri inedite despre Eminescu și vor fi evocate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor