Home » Administratie » Fermierii, controlați și de inspectorii veterinari!

Fermierii, controlați și de inspectorii veterinari!

de Răzvan CĂLIN

DSVSA Vaslui a lansat o campanie de inspecție a tuturor firmelor care acționează în sectorul zootehnic.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a demarat o amplă acțiune de verificare a tuturor crescătorilor de animale care au solicitat subvenții de la statul român. Este vorba despre o inspecție care este realizată anual la cererea Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA). Acțiunea a demarat pe 13 ianuarie și se va întinde până pe 30 martie, din cauza numărului mare de exploatații care trebuie verificate: nu mai puțin de 4.306.

Traian Petcu

Traian Petcu

”Campania pe care o derulăm deja în prezent vizează strict activitatea agricultorilor pe anul 2015. La solicitarea APIA, noi vom verifica în teren dacă corespund datele pe care fermierii le-au declarant și dacă au îndeplinit toate condițiile prevăzute de lege. Controalele vor viza atât gospodăriile populației, cât și toate tipurile de exploatații care au solicitat subvenții de la statul roman. În urma acestui control, dacă datele din teren vor fi în concordanță cu cele declarate și înregistrate la APIA, atunci fermierii respectivi vor avea undă verde la încasarea subvențiilor”, ne-a declarat Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

Județul Vaslui ocupă locul I pe țară la numărul de exploatații agricole ce vor fi inspectate (4.306) și, din această cauză, a fost nevoie să se solicite ajutor de la autoritățile sanitar-veterinare din alte județe. Așa se face că celor 21 de echipe de control ale DSVSA Vaslui li se vor alătura alte 22 din alte județe. Inspectorii veterinari își vor anunța prezența cu minim 24 de ore înainte controlului, iar agricultorii sunt obligați să le permită accesul și să le pună la dispoziție toate documentele solicitate. Totodată, fermierii sunt rugați să asigure accesul în adăposturile de animale și să asigure contenția (numărarea și inventarierea) acestora. De acest ultim control depinde dacă fermierii își vor putea încasa de la statul roman subvențiile solicitate.

de Răzvan CĂLIN DSVSA Vaslui a lansat o campanie de inspecție a tuturor firmelor care acționează în sectorul zootehnic. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a demarat o amplă acțiune de verificare a tuturor crescătorilor de animale care au solicitat subvenții de la statul român. Este vorba despre o inspecție care este realizată anual la cererea Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA). Acțiunea a demarat pe 13 ianuarie și se va întinde până pe 30 martie, din cauza numărului mare de exploatații care trebuie verificate: nu mai puțin de 4.306. …

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: