Home » Justitie » Minoră de 15 ani violată de tatăl vitreg!

Minoră de 15 ani violată de tatăl vitreg!

de Răzvan CĂLIN

O elevă din Bârlad a depus plângere la poliție împotriva tatălui ei vitreg pe care îl acuză că o abuzează sexual de mai bine de un an de zile. În luna octombrie 2015, fata a povestit totul conducerii școlii unde este elevă, dar nimeni nu a crezut-o și, mai mult, s-a decis să nu fie sesizate organele de anchetă.

Polițiștii bârlădeni investighează încă un scandal sexual în care victimă este o minoră. De această dată este vorba despre o copilă în vârstă de 15 ani, elevă la Școala gimnazială ”Principesa Elena Bibescu” (fosta Școală nr. 5). Ea își acuză tatăl vitreg că de peste un an abuzează sexual de ea.

”Plângerea a fost depusă de minoră în cursul zilei de 14 ianuarie, la Poliția Bârlad. Ea susține că a fost abuzată sexual de un bărbat care este tatăl ei vitreg. În momentul de față se derulează cercetări pentru a se stabili dacă cele reclamate se confirmă sau nu”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Din cele povestite de fată anchetatorilor, se pare că ea trăiește un veritabil calvar de mai bine de un an. Chinurile ei ar fi început în octombrie 2014, atunci când individul ar fi violat-o pentru prima dată. De atunci și până în prezent, susține minora, bărbatul ar fi abuzat sexual de ea în mai multe rânduri. Iar atunci când încerca să se împotrivească, acesta ar fi bătut-o. De altfel, chiar în octombrie anul trecut, sătulă să îndure acest chin în tăcere, fata ar fi venit la școală și a povestit totul psihologului de aici. Mai mult, în ziua respectivă, fata prezenta urme vizibile de violență, semn că individul o și agresase fizic. Psihologul a sesizat la rândul său conducerea școlii, în speță pe directorul Ionel Dumitrașc. Acest însă, în mod cu totul inexplicabil, a ajuns la concluzia că ar fi mai bine ca totul să fie trecut sub tăcere pe motiv că minora nu este credibilă și că, automat, nimic din ceea ce spune ea nu este adevărat. Este greu de înțeles ușurința cu care niște adulți, responsabili ei înșiși (cel puțin moral) de integritatea și siguranța minorei, au putut decide, cu de la sine putere, că totul e o minciună și că nu se merită să sesizeze autoritățile. Mai ales că legislația în vigoare stipulează negru pe alb obligativitatea sesizării organelor judiciare cu privire la orice suspiciune de abuz (de orice tip) comis asupra unui minor. Oricât de puțin credibilă ar fi părut fata în ochii lor, cei din conducerea școlii aveau obligația să anunțe autoritățile.

Și mai trist este că nici mama fetei nu a dat prea mulă importanță spuselor sale. De altfel, se pare că minora nu are o relație foarte bună cu mama sa, ci, dimpotrivă, una cât se poate de tensionată, cu mari lacune de comunicare între ele. Așa se face că, practic, adolescenta a trăit un veritabil calvar de una singură, fără ca vreo cineva să-i dea crezare. Sătulă și dornică să pună capăt acestor chinuri, minora a fugit de acasă în seara zilei de 13 ianuarie, după ce, în prealabil, s-a certat cu mama sa. În noaptea respectivă a dormit la o prietenă de a ei, după care a doua zi dimineață, pe 14 ianuarie, și-a luat inima în dinți și s-a prezentat la Poliția Bârlad unde a povestit totul anchetatorilor. Imediat au fost declanșate cercetări, iar minora a fost preluată și instituționalizată în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad. Fata a fost inclusă deja într-un program de terapie și consiliere. În urma efectuării examenului medico-legal, s-a descoperit că fata a fost deflorată. Cât îl privește pe agresor, acesta urmează a fi audiat la rândul său. El muncește la o firmă din București și revine la Bârlad doar la sfârșit de săptămână.

”Copila a fost securizată într-unul din centrele noastre și va beneficia de tot sprijinul nostru. Ancheta poliției este în derulare. Noi, ca și instituție, colaborăm cu cei de la poliție. Fetița va rămâne în centru până la finalizarea anchetei și la vremea respectivă se va decide ce se va întâmpla cu ea și ce măsură legală va fi luată”, ne-a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

de Răzvan CĂLIN O elevă din Bârlad a depus plângere la poliție împotriva tatălui ei vitreg pe care îl acuză că o abuzează sexual de mai bine de un an de zile. În luna octombrie 2015, fata a povestit totul conducerii școlii unde este elevă, dar nimeni nu a crezut-o și, mai mult, s-a decis să nu fie sesizate organele de anchetă. Polițiștii bârlădeni investighează încă un scandal sexual în care victimă este o minoră. De această dată este vorba despre o copilă în vârstă de 15 ani, elevă la Școala gimnazială ”Principesa Elena Bibescu” (fosta Școală nr. 5). Ea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: