Home » Social » Locuri de muncă în străinătate

Locuri de muncă în străinătate

de Marian MOCANU

Crește oferta de locuri de muncă în străinătate. Se caută atât muncitori necalificați sau pentru munca în agricultură, dar și persoane calificate în diverse meserii, inclusiv dintre cei cu studii superioare. De exemplu în Marea Britanie și Germania sunt la mare căutare români cu experiență în domeniul medical, în timp ce în Spania sau Danemarca se caută căpșunari.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, prin intermediul Portalului Mobilității Forței de Munca din Europa – EURES, oferă 1.798 locuri de muncă. Un angajator din Belgia oferă 1 loc de muncă în meseria de proiectant construcții metalice, în timp ce în Danemarca sunt disponibile 430 posturi de culegător de mazăre și culegător căpșuni. Angajatori din Germania oferă 125 locuri de muncă în meseriile asistent medical generalist, mecanic industrial, bucătar, mecanic auto (camioane), electrician industrial, mecanic industrial, mecanic (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), asistent manager, electrician, barman, ospătar, personal în industria gastronomiei de sistem, brutar sau factor poștal. În Irlanda se caută un tehnician, în timp ce în Marea Britanie oferă 345 locuri de muncă în meseriile de asistent medical generalist, îngrijitor persoane, asistent medical și infirmier. Angajatori din Norvegia oferă 2 locuri de muncă în meseriile de doctorand și postdoctorand în departamentul biomedical, în timp ce în Polonia sunt disponibile două posturi în meseriile de PHP Developer – Programator aplicație și Dezvoltator internet. În Slovacia se caută 30 de șoferi de autocamion, în Suedia sunt disponibile 55 locuri de muncă în meseriile de tinichigiu, vopsitor și mecanic auto, dar și femei de serviciu, în timp ce în Ungaria se caută șase mecanici agricoli. În Spania se oferă un loc de muncă unui maseor, în schimb se caută nu mai puțin de 800 de muncitori necalificați în agricultură.

„Persoanele care doresc să primească mai multe detalii despre locurile de munca vacante din țările Uniunii Europene pot accesa sire-ul www.eures.anofm.ro, pot veni la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Munca Vaslui, strada Spiru Haret, nr.5, etaj1, cam. 24, sau pot suna la numărul de telefon 0733.975.397”, a declarat consilierul EURES, Laura Alina Toporăscu.

de Marian MOCANU Crește oferta de locuri de muncă în străinătate. Se caută atât muncitori necalificați sau pentru munca în agricultură, dar și persoane calificate în diverse meserii, inclusiv dintre cei cu studii superioare. De exemplu în Marea Britanie și Germania sunt la mare căutare români cu experiență în domeniul medical, în timp ce în Spania sau Danemarca se caută căpșunari. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, prin intermediul Portalului Mobilității Forței de Munca din Europa – EURES, oferă 1.798 locuri de muncă. Un angajator din Belgia oferă 1 loc de muncă în meseria de proiectant construcții metalice,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: