Home » Sport » Lopez Caro, fost antrenor la Fc Vaslui, numit selecționer al Omanului

Lopez Caro, fost antrenor la Fc Vaslui, numit selecționer al Omanului

Spaniolul Juan Roman Lopez Caro, fost antrenor al echipei de fotbal FC Vaslui, a fost prezentat vineri ca selecționer al naționalei de fotbal a Omanului. Noua sa echipă are ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială 2018 din Rusia. Următoarele sale meciuri din preliminarii vor avea loc împotriva Guamului, pe 24 martie și a Iranului, pe 29 martie.

Spaniolul, în vârstă de 52 de ani, a fost antrenor al FC Vaslui în perioada iunie – octombrie 2010. Rezultatele slabe pe banca echipei din debutul sezonului, când FC Vaslui a obținut doar cinci puncte în primele șase etape ale Ligii I, ocupând locul 14 în clasament, au atras nemulțumirile fanilor dar și a finanțatorului Adrian Porumboiu. Alte nemulțumiri au fost legate de dorința antrenorului de a exclude din lot cinci jucători, printre care Wesley, Lucian Sanmărtean și Raul Costin și de metodele de antrenament practicate de spaniol. Paie pe foc a pus și angajarea fiului antrenorului, de nici 19 ani pe post de nutriționist, care primea leafă de 4.000 de euro pe lună. Lopez Caro a venit la Vaslui după ce și-a negociat asiduu contractul, astfel că, în afara salariului de 3.500.000 de euro pe trei sezoane, ibericul a introdus și clauza conform căreia va primi nu mai puțin de 1.000.000 de euro, dacă va fi demis. Oficialii clubului nu au vrut să plătească această clauză, motiv pentru care tehnicianul Juan Ramon Lopez Caro a fost suspendat din funcție, în urma unei decizii luate de Consiliul de Administrație al FC Vaslui, care a precizat că antrenorul spaniol urmează să fie cercetat disciplinar. Lopez Caro a reziliat contractul cu FC Vaslui și a dat în judecată clubul. Cu câteva zile înainte ca TAS să judece cazul, Porumboiu și Caro au ajuns la un acord prin care au stins litigiul.

Între 2001 și 2005 Caro a antrenat echipa a doua a lui Real Madrid, iar în sezonul 2005 – 2006 a pregătit prima echipă a prestigioasei grupări madrilene. Lopez Caro a mai fost antrenor al reprezentativei U-21 a Spaniei între 2008 și 2010, iar între 2013 și 2014 a fost selecționer al naționalei Arabiei Saudite. (G.P)

Spaniolul Juan Roman Lopez Caro, fost antrenor al echipei de fotbal FC Vaslui, a fost prezentat vineri ca selecționer al naționalei de fotbal a Omanului. Noua sa echipă are ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială 2018 din Rusia. Următoarele sale meciuri din preliminarii vor avea loc împotriva Guamului, pe 24 martie și a Iranului, pe 29 martie. Spaniolul, în vârstă de 52 de ani, a fost antrenor al FC Vaslui în perioada iunie – octombrie 2010. Rezultatele slabe pe banca echipei din debutul sezonului, când FC Vaslui a obținut doar cinci puncte în primele șase etape ale Ligii I, ocupând…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor