Home » Administratie » PMP Bârlad ia poziție – Să fie monument, dar nu pentru eroi

PMP Bârlad ia poziție – Să fie monument, dar nu pentru eroi

Decizia autorităților bârlădene de a ridica un monument închinat eroilor bârlădeni morți în cele două războaie mondiale, în Piața Tricolorului (în spatele Gării Bârlad, în capătul Bulevardului Primăverii), le pune imaginația la încercare reprezentanților clasei politice locale.
La câteva zile după ce Consiliul Local a aprobat alocarea a 5.000 de lei pentru plata ta unui studiu de soluție privind amplasarea acestui monument, organizația municipală a PMP, împreună cu Dionisie Lefter, candidat la funcția de primar al Bârladului, susținut de această organizație, vine cu o altă propunere: „Salutăm această inițiativă, având în vedere și faptul că rondoul respectiv ar fi ideal pentru amplasarea unei opere de arhitectură, dar sugerăm ca acest monument să fie dedicat Fabricii de Rulmenți Bârlad, care dea lungul timpului a asigurat venitul unei importante părți a populației bârlădene și reprezintă un simbol specific municipiului Barlad”.
Propunerea va fi înaintată și conducerii orașului.
Monumentul Eroilor dedicat celor care au căzut în cele două războaie mondiale a fost solicitat de Asociația „Cultur Eroilor” și de Asociația veteranilor de război Bârlad. (S.M.)

About Simona Vasile

One comment

  1. sa face’ti monument pt turci .. si asa mai au un pic si vand tot de prin sectiile alea. Au vandut tot din fabrica aia.. se alege praful pe zi ce trece si nimeni nu vede sau mai bine zis nu vor sa vada ca asa e in romania, dupa ce se alege prafu mai beleste cate unu ochii..

%d blogeri au apreciat: