Home » Social » Pompierii bârlădeni, în misiune de salvare a unei bătrâne bolnave!

Pompierii bârlădeni, în misiune de salvare a unei bătrâne bolnave!

de Răzvan CĂLIN

Femeia era imobilizată la pat și de câteva zile rudele și vecinii nu mai știau nimic de ea.

Interventie 2Sâmbătă, 16 ianuarie, pompierii militari bârlădeni au sărit în ajutorul unei bătrâne din Bârlad, la solicitarea vecinilor acesteia. În vârstă de 78 de ani, femeia locuiește singură într-un apartament situat la etajul I al unui bloc de pe Bulevardul Republicii. Cum în ultimele două – trei zile femeia nu mai dăduse niciun semn de viață, rudele și vecinii acesteia s-au îngrijorat, temându-se să nu fi pățit ceva. Mai ales că bătrâna suferă de câteva afecțiuni cronice.

”Sâmbătă, în jurul orei 9.33, una dintre rudele femeii a apelat 112 și a solicitat ajutorul pompierilor militari pentru a pătrunde în locuința acesteia. Deși, în prealabil, oameni bătuseră la ușa ei, femeia nu a răspuns și nici la apelurile telefonice. În consecință, s-a cerut intervenția unei echipe de la Detașamentul de Pompieri Militari Bârlad. Aceștia au reușit să pătrundă în apartamentul bătrânei prin spargerea geamului de la ușa balconului. Din fericire, bătrâna a fost găsită în viață, însă era în pat și nu se putea mișca deoarece îi era foarte rău”, ne-a declarat sublocotenentul Ionuț Roșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situați de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

Femeia a fost preluată de un echipaj al Stației de Ambulanță Bârlad, care i-a acordat imediat primele îngrijiri. Însă, ulterior, bătrâna a rămas acasă deoarece a refuzat să fie transportată și internată la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman”.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: