Home » Administratie » Viscolul a făcut ravagii și în județul Vaslui

Viscolul a făcut ravagii și în județul Vaslui

de Marian MOCANU

Opt drumuri județene, trei drumuri comunale și trei localități rămase fără curent electric, acesta este bilanțul ninsorilor și a viscolului care s-au abătut în ultimele 48 de ore asupra județului Vaslui. Din fericire, poate și pentru că intensitatea maximă a viscolului a fost duminică, zi liberă, nu au fost cazuri de autovehicule blocate în nămeți. Pentru transportarea în siguranță a unei gravide din Vutcani și a unui bebeluș din Berezeni a fost nevoie de intervenția unei șenilate și a elicopterului SMURD.

De mai bine de 36 de ore județul Vaslui se află sub atenționare cod galben de ninsori și viscol. Deocamdată însă a avut de suferit doar sudul județului, acolo unde mai multe căi de comunicație rutieră au fost blocate în cursul nopții. La această oră sunt blocate trei drumuri naționale: DN 11 A: Bârlad – Ivești – Podu Turcului, DN24A: Murgeni – Berezeni – Huși și DN 26: Murgeni – Blăgești. Pe un al patrulea drum național, DN24A – Simila – Murgeni, se circulă cu restricții de tonaj de până la 3 tone. Sunt închise circulației și opt drumuri județene: DJ 243B Crângu – Ciocani, DJ244A: Berezeni – Știuhuleț, DJ244C: Berezeni – Mușata, DJ244I: Mălușteni, DJ244N: Roșiești – Vutcani, DJ245C: Bogdănița, DJ248A: Rafaila și DJ284: Epureni – Arsura – Ghermănești. Pe restul drumurilor județene se circulă în condiții de iarnă.

Viscolul puternic a doborât mai mulți stâlpi de tensiune, astfel că trei localități sunt în acest moment fără curent electric. Este vorba de 521 consumatori din comuna Pogana, respectiv din satele Pogana, Tomești și Făgăraș. Echipele de depanare ale E.ON sunt pe teren și încearcă să restabilească alimentarea cu energie electrică în zonă.

Aseară, pentru transportarea la spital a unei femei gravide din Vutcani a fost nevoie de intervenția șenilatei ISU. În această dimineață, un bebeluș din Berezeni, în vârstă de 5 luni, suferind de pneumonie, urmează să fie preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la un spital de specialitate din Iași. Copilul se află în acest moment sub supraveghere medicală la cabinetul medical din Berezeni. Astăzi, școlile din mediul rural vor fi închise, iar elevii de la țară care învață la unități de învățământ din mediul urban pot fi scutiți de la ore. Județul Vaslui este în continuare, până în această seară la ora 18,00 sub atenționare cod galben de ninsori și viscol.

de Marian MOCANU Opt drumuri județene, trei drumuri comunale și trei localități rămase fără curent electric, acesta este bilanțul ninsorilor și a viscolului care s-au abătut în ultimele 48 de ore asupra județului Vaslui. Din fericire, poate și pentru că intensitatea maximă a viscolului a fost duminică, zi liberă, nu au fost cazuri de autovehicule blocate în nămeți. Pentru transportarea în siguranță a unei gravide din Vutcani și a unui bebeluș din Berezeni a fost nevoie de intervenția unei șenilate și a elicopterului SMURD. De mai bine de 36 de ore județul Vaslui se află sub atenționare cod galben de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: