Home » Sanatate » Zapada isi arata coltii – Bebeluș de cinci luni, în stare gravă, salvat de un elicopter SMURD

Zapada isi arata coltii – Bebeluș de cinci luni, în stare gravă, salvat de un elicopter SMURD

Un bebeluș de cinci luni, din localitatea vasluiană Berezeni, a fost preluat în stare gravă, luni, de un elicopter SMURD, cu diagnosticul de pneumonie, după ce ambulanța nu a putut ajunge la solicitare din cauza înzăpezirii drumului național DN 24A Huși – Murgeni.

Intervenție dificilă a unui echipaj medical pentru salvarea unui bebeluș de numai cinci luni, care a fost dus în stare gravă de către mama sa, cu febră mare și tuse puternică, la cabinetul medical comunal din Berezeni. Întrucât mașina de ambulanță nu putea să ajungă la urgență din cauza înzăpezirii drumului național DN 24A Huși – Murgeni, conducerea SAJ a solicitat intervenția elicopterului SMURD de la Iași. După ce a primit acceptul, autoritățile din Berezeni au mobilizat zeci de localnici care au creat o pistă ad-hoc pe un câmp din apropierea satului. Pentru a fi observată de către pilotul elicopterului, localnicii au fluturat steaguri luate din primărie.
„Aceasta a fost cea mai bună soluție pe care am găsit-o întrucât pneumonia, la o vârstă atât de mică, poate evolua foarte rapid. Dacă ar fi fost să mergem cu ambulanța și cu o freză în față, am fi ajuns spre seară, în condițiile în care, de la Huși până la Berezeni sunt peste 40 de kilometri”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.
Odată stabilizat de către echipajul medical, bebelușul a fost transportat de către elicopterul SMURD la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași. (Ionut PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: