Home » Business » Premieră mondială: Recesiune economică provocată de ieftinirea abruptă a petrolului

Premieră mondială: Recesiune economică provocată de ieftinirea abruptă a petrolului

Economia globală se pregătește să alunece într-o nouă perioadă de recesiune. Semnalele care indică o asemenea evoluție sunt: reducerea producției industriale, scăderile din comerțul mondial, reducerea veniturilor companiilor, ratarea țintelor inflaționiste ale băncilor centrale, restrângerea investițiilor de capital și majorarea stocurilor de produse finite. 

Ne confruntăm însă cu cea mai neobișnuită recesiune – prima cauzată de scăderea dramatică a prețului petrolului. Este un nou șoc petrolier, provocat de această dată de dispariția de facto a cartelului țărilor exportatoare de petrol.

În istorie nu a mai existat o recesiune provocată de ieftinirea petrolului. Din acest motiv nu se poate știi cum va evolua. Pericolul cel mai mare este reprezentat de intrarea într-o spirală descendentă, recesiunea provocând reducerea cererii pentru petrol – ceea ce se-ntâmplă în mod clasic – urmată de noi ieftiniri, un adevărat cerc vicios.

Sursa: mediafax.ro

Economia globală se pregătește să alunece într-o nouă perioadă de recesiune. Semnalele care indică o asemenea evoluție sunt: reducerea producției industriale, scăderile din comerțul mondial, reducerea veniturilor companiilor, ratarea țintelor inflaționiste ale băncilor centrale, restrângerea investițiilor de capital și majorarea stocurilor de produse finite.  Ne confruntăm însă cu cea mai neobișnuită recesiune – prima cauzată de scăderea dramatică a prețului petrolului. Este un nou șoc petrolier, provocat de această dată de dispariția de facto a cartelului țărilor exportatoare de petrol. În istorie nu a mai existat o recesiune provocată de ieftinirea petrolului. Din acest motiv nu se poate știi cum…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: