Home » World » Președintele Poloniei: NATO trebuie să suplimenteze prezența militară în estul Europei, pe fondul amenințărilor Rusiei

Președintele Poloniei: NATO trebuie să suplimenteze prezența militară în estul Europei, pe fondul amenințărilor Rusiei

Alianța Nord-Atlantică trebuie să suplimenteze prezența militară în Polonia și în celelalte state central și est-europene, solicită președintele polonez, Andrzej Duda, semnalând riscuri reprezentate de Rusia și de organizații teroriste precum Stat Islamic. 

„În momentul de față, toate elementele sugerează că avem nevoie de o prezență semnificativă a infrastructurii și trupelor aici, pe teren, în Europa Centrală și de Est. Avem nevoie de un sistem bun de susținere și apărare pentru situația unui act de agresiune”, a declarat Andrej Duda în cursul unei deplasări la Bruxelles.

„Prezența NATO trebuie să fie cât mai permanentă în Polonia pentru a apăra țara și regiunea de agresivitatea Rusiei. Ideea este că trebuie să existe prezență militară NATO și să fie vizibilă”, a subliniat președintele polonez.

Principalul obiectiv al summitului NATO programat la Varșovia în iulie va trebui să fie consolidarea securității țărilor central și est europene, amenințate de Rusia, și a statelor sudice, care se confruntă cu amenințări din partea unor organizații teroriste precum rețeaua Stat Islamic, activă în Irak, Siria, Egipt și Libia, a continuat Duda. „Avem nevoie de consolidarea securității. Alianța Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită în mod adecvat pentru contracararea amenințărilor actuale”, a insistat liderul de la Varșovia.

Sursa: mediafax.ro

Alianța Nord-Atlantică trebuie să suplimenteze prezența militară în Polonia și în celelalte state central și est-europene, solicită președintele polonez, Andrzej Duda, semnalând riscuri reprezentate de Rusia și de organizații teroriste precum Stat Islamic.  "În momentul de față, toate elementele sugerează că avem nevoie de o prezență semnificativă a infrastructurii și trupelor aici, pe teren, în Europa Centrală și de Est. Avem nevoie de un sistem bun de susținere și apărare pentru situația unui act de agresiune", a declarat Andrej Duda în cursul unei deplasări la Bruxelles. "Prezența NATO trebuie să fie cât mai permanentă în Polonia pentru a apăra țara…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: