Home » Sport » Primul meci amical din 2016 pentru HC Vaslui, cu Stiința Bacău

Primul meci amical din 2016 pentru HC Vaslui, cu Stiința Bacău

Astăzi, la oră 16:30, HC Vaslui va juca primul meci amical din 2016, în compania formației de ligă secundă Știința Bacău. Dacă până acum handbaliștii vasluieni au pus accent pe partea de rezistență fizică alături de antrenorul secund Alexandru Acsinte, a venit momentul în care să se testeze și schemele tactice și luciditatea din fața porții, la finalizare. La aceste verificări vor participa și antrenorul principal Sandu Iacob, alături de portarul Tudor Stănescu, care s-au întors de la echipa națională.

Știința Bacău are șanse mari să fie un adversar pentru echipă vasluiană și în cadrul meciurilor Ligii Naționale de handbal masculin, de la anul. Se află pe locul trei în Seria A din divizia secundă, cu 28 de puncte, cinci mai puține decât ocupanta primului loc și cu trei mai puține, dar și o restantă, fată de ocupanta locului doi. În perioada disputării Turneului de baraj, în luna mai, echipele clasate pe același loc în cele două serii vor disputa un joc pe teren neutru pentru stabilirea clasamentului general al Diviziei A. Iar echipele clasate pe locurile doi și trei vor susține jocuri de baraj cu locurile 11 și 12 din Liga Națională.

Nucleul echipei băcăuane este format din juniori de perspectivă, care evoluează la loturile naționale de juniori și tineret. În decembrie 2015 a ocupat locul patru la turneul internațional Sparkassen Cup, desfăsurat în Germania. Au fost prezenți la lotul național managerul băcăuanilor, Gabriel Armanu, cu funcția de antrenor secund alături de cinci jucători de la CS Știința Bacău (Rusu, Hantaru, Ionescu, Atănăsoaei și Broască). Doi dintre ei, Dragoș Hantaru și Alexandru Ionescu sunt vasluieni. Hantaru a marcat în cadrul turneului 44 de goluri, iar Ionescu 10.

HC Vaslui a învins-o pe CS Știința Bacău într-un meci amical, disputat anul trecut, în august. Partida a avut loc pe terenul elevilor lui Sandu Iacob, iar vasluienii au câștigat cu scorul de 33 – 28 (14-10) în fața a circa 200 de suporteri. În prima repriză Vasluiul a jucat în formula: Stănescu/ Iftene, Soare, Polocoser, Cotinghiu, Roșu, Mihai Sandu, Pasere, iar în actul secund, Sandu Iacob i-a trimis în teren pe Barac, Anton, Moldovan, Hrimiuc, Mihai Bujor, Gabi Bujor și Bogdan Pralea. Pentru Știința au evoluat: Tamaș, Freiwald – Buinenko, Lită, Ciubotariu, Dumitriu, Campan, Gal, Popia, Juverdianu, Rată, Moisă, Uruianu, Acatrinei. (G.P)

Astăzi, la oră 16:30, HC Vaslui va juca primul meci amical din 2016, în compania formației de ligă secundă Știința Bacău. Dacă până acum handbaliștii vasluieni au pus accent pe partea de rezistență fizică alături de antrenorul secund Alexandru Acsinte, a venit momentul în care să se testeze și schemele tactice și luciditatea din fața porții, la finalizare. La aceste verificări vor participa și antrenorul principal Sandu Iacob, alături de portarul Tudor Stănescu, care s-au întors de la echipa națională. Știința Bacău are șanse mari să fie un adversar pentru echipă vasluiană și în cadrul meciurilor Ligii Naționale de handbal masculin,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor