Home » Justitie » Razie la contrabandiștii de țigări

Razie la contrabandiștii de țigări

La sfârșitul săptămânii trecute polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, investigații criminale, rutieră și acțiuni speciale au desfășurat pe raza municipiului Bârlad și comunelor limitrofe o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun. Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și punere în circulație de produse contrafăcute la patru persoane care au desfășurat operațiuni comerciale cu încălcarea legislației în vigoare.

Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier. Polițiștii au efectuat controale la 39 persoane fizice și juridice. De asemenea, au fost verificate și 12 mijloace de transport. În urma controalelor, polițiștii au constatat patru infracțiuni, dintre care trei de contrabandă și una de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. De asemenea, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, dintre care opt privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și nouă la regimul circulație rutiere. În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.680 lei și au fost ridicate în vederea confiscării 3.540 țigarete, articole de îmbrăcăminte contrafăcute și produse alimentare, bunuri în valoare de 2.842 lei.

Trei persoane au mai fost prinse de polițiști în flagrant în Piață Sfântul Ilie din municipiul Bârlad cu 3.300 de țigarete cu timbru de accizare din Republică Moldova sau netimbrate, pe care le dețineau în vederea comercializării. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, polițiștii au identificat administratorul unei societăți comerciale din municipiul Bârlad care comercializa articole de îmbrăcăminte ce purtau inscripții cu mărci de circulație internațională, pentru care există suspiciunea că sunt contrafăcute. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.(G.P)

La sfârșitul săptămânii trecute polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, investigații criminale, rutieră și acțiuni speciale au desfășurat pe raza municipiului Bârlad și comunelor limitrofe o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun. Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și punere în circulație de produse contrafăcute la patru persoane care au desfășurat operațiuni comerciale cu încălcarea legislației în vigoare. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor