Home » Justitie » Tupeu de tineri tâlhari: se vor liberi, după ce au terorizat Bârladul

Tupeu de tineri tâlhari: se vor liberi, după ce au terorizat Bârladul

de Marian MOCANU

Timp de mai bine de o jumătate de an, o gașcă de tineri romi au terorizat municipiul Bârlad, tâlhărind mai multe persoane și spărgând magazine. După ce au fost prinși de polițiști, judecătorii bârlădeni au considerat că sunt un adevărat pericol public, astfel că doi dintre tâlhari au ajuns în arest preventiv, iar ceilalți în arest la domiciliu. După ce pe 8 ianuarie magistrații Judecătoriei Bârlad au decis prelungirea acestor măsuri preventive, patru zile mai târziu ei s-au răzgândit și, pentru doi dintre tineri, au înlocuit aceste măsuri cu altele mai ușoare.

În luna octombrie a anului trecut polițiștii bârlădeni au reușit anihilarea unei găști de tineri romi specializată în furturi din magazine. Romii nu se dădeau în lături nici să jefuiască trecătorii. Ei furau, în general, telefoane mobile, dar și a alte bunuri scumpe, ochelari de soare, încălțăminte, ceasuri sau bani. De multe ori, fie singuri, fie în gașcă, atacau, chiar și în amiaza mare și în locuri publice, tineri pe care-i deposedau prin violență de bunurile pe care le aveau asupra lor. Când nu găseau victime facile, cei cinci nu se dădeau în lături de la spargerea de magazine, căutând în mod special telefoane mobile de ultimă generație. Prinși de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad, Radu Ionuț Toma, de 15 ani, Eduard Andrei Dura, de 17 ani, șefii grupării, au ajuns în arest preventiv, judecătorii considerând că, în ciuda vârstei fragede, ei sunt un adevărat pericol public. Ceilalți trei, Ionel Dacian Lupu, de 18 ani, Denis Lorică Bâlhac, de 15 ani, Andrei Cristian Mihai, de 16 ani, au fost plasați în arest la domiciliu.

La începutul anului, judecătorii bârlădeni au prelungit mandatele de arestare preventivă, respectiv de arest la domiciliu, pentru tinerii tâlhari. Imediat, doi dintre ei, Eduard Andrei Dura și Andrei Cristian Mihai au făcut iar cerere de preschimbare a acestor măsuri preventive cu unele mai ușoare. Surpriză, pe data de 12 ianuarie, la doar patru zile după prima sentință, judecătorii bârlădeni s-au răzgândit. Ei au decis eliberarea din arest preventiv și plasarea în arest la domiciliu a lui Dura și eliberarea sub control judiciar a lui Mihai. Acesta din urmă, cu toate că era cercetat în stare de arest la domiciliu, avea încuviințarea judecătorilor de a părăsi locuința, pentru a merge la școală, el fiind elev la Colegiul tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad. Bucuria celor doi a fost scurtă, pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au contestat deciziile magistraților.

Ieri, judecătorii Tribunalului Vaslui au admis contestațiile procurorilor, astfel că Eduard Andrei Dura și Andrei Cristian Mihai vor fi cercetați în continuare în stare de arest, respectiv arest la domiciliu. Tupeul lui Mihai, care acum pozează în elev model, este cu atât mai mare cu cât, anul trecut, nu s-a dat în lături să fure, dintr-o farmacie, banii colectați din donațiile pentru Crucea Roșie făcute de cumpărători. Eduard Dura este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de furt și o infracțiune de tâlhărie. În martie, Eduard Dura a participat, împreună cu Denis Bâlhac, la sustragerea unui telefon mobil din incinta unei societăți comerciale din Bârlad. În luna aprilie, individul a sustras două perechi de adidași dintr-un magazin, iar în luna august, împreună cu Radu Toma și Andrei Mihai, au deposedat prin violență un tânăr de un telefon mobil. Celălat tâlhar aflat în arest preventiv, Radu Toma este acuzat de nu mai puțin de șapte infracțiuni de furt și trei infracțiuni de tâlhărie, săvârșite singur sau împreună cu alți complici.

de Marian MOCANU Timp de mai bine de o jumătate de an, o gașcă de tineri romi au terorizat municipiul Bârlad, tâlhărind mai multe persoane și spărgând magazine. După ce au fost prinși de polițiști, judecătorii bârlădeni au considerat că sunt un adevărat pericol public, astfel că doi dintre tâlhari au ajuns în arest preventiv, iar ceilalți în arest la domiciliu. După ce pe 8 ianuarie magistrații Judecătoriei Bârlad au decis prelungirea acestor măsuri preventive, patru zile mai târziu ei s-au răzgândit și, pentru doi dintre tineri, au înlocuit aceste măsuri cu altele mai ușoare. În luna octombrie a anului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

2 comments

  1. acesti paduchiosi le trebuie taiate degetele de la maini exact jegurile Barladului la puscarie cu ei ce domiciliu nu direct la beci cu ei analfabetii draku

  2. Trebuie dati ca exemplu! cum termina scoala se vor transforma in niste bestii!!! trebuie pedepsiti exemplar !