Home » Invatamant » Concursul „Eminescu: Pași spre nemurire” – la final

Concursul „Eminescu: Pași spre nemurire” – la final

de Marian MOCANU

Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Emineascu, CJCPCT Vaslui a organizat a III-a ediție a concursului de creație și interpretare literară destinat liceenilor din municipiul Vaslui „Eminescu: Pași spre nemurire”. Dacă la secțiunea eseuri și cea de interpretare, au fost deja stabiliți câștigătorii, pentru secțiunea de creație literară – poezie, un cuvînt important de spus îl va avea publicul. Poeziile din concurs pot fi vizualizate pe www.estnews.ro și pot fi votate pe pagina de facebook a CJCPCT Vaslui.

De „Ziua Culturii”, zi în care se sărbătorește nașterea poetului național Mihai Eminescu, Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Vaslui a

Andreea Varlan

Andreea Varlan

organizat a treia ediție a Concursului „Eminescu: Pași spre nemurire”. Destinat liceenilor vasluieni, concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: eseuri, interpretare și creație. La concursul de eseuri au participat opt elevi, în urma evaluării lucrărilor fiind declarată câștigătoare câltigătoare fiind Andreea Vîrlan, elevă în clasa a XII-a a Liceului teoretic „M. Kogălniceanu”, care a întrunit punctajul maxim. Pe podium a mai urcat Andreea Ababei, de la Liceul Teoretic „E. Racoviță”, cl. a XII-a – locul 2, și pe locul III Andreea Mădălina Bădiț și Iuliana-Alina Stroescu, ambele de la Liceul economic „A. Rugină”. Au fost acordate și patru mențiuni, elevilor Tudor Andrei Berezan și Ana Andreea Negrea, ambii de la Liceul cu program sportiv, Șerban Acasandrei, de la Liceul teoretic „M. Kogălniceanu” și Andreea Petronela Ungureanu de la Liceul „Șt. Procopiu”.

În ceea ce privește secțiunea de interpretare a concursului „Eminescu: Pași spre nemurire” desfășurat în Sala Cinema a Complexului

Georgiana Maftei

Georgiana Maftei

comercial „Silver Mall”, au participat nu mai puțin de 21 de liceeni. Comisia a avut o sarcină foarte grea și în final a decis acordarea următoarelor premii: locul I – Georgiana Maftei, Liceul „Emil Racoviță”, locul al II-lea – Simona Soponari, de la Liceul „Ștefan Procopiu”, iar pe locul al III-lea, s-au clasat la egalitate Vasilica Dănăilă, de la Liceul „Ion Mincu”, Ramona Chivu și Movilă Gabriela, ambele de la de la Liceul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui. Au mai fost acordate mai multe mențiuni elevelor Bianca Pruteanu, Roxana Lupu și Ana Maria Mărăndescu, de la Liceul „Emil Racoviță”, Alina Stroescu, de la Liceul Economic „Anghel Rugină”, Isabela Butnariuc și Cosmina Sîrghie, de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, în timp ce Ana Maria Balan, de la Liceul „Emil Racoviță” și Alina Ciolacu, de la Liceul Economic „Anghel Rugină” au fost recompensate cu mențiune specială a juriului.

La secțiunea de creație literară – poezie, cea de-a III-a ediție a concursului „Eminescu: Pași spre nemurire” își va decerna câștigătorii vineri, 22 ianuarie. La această secțiune, premiile se vor acorda, pe de o parte, în urma punctajului dat de comisia de concurs, pe de altă parte prin votul cititorilor. Lucrările elevilor vasluieni pot fi citite pe site-ul www.estnews.ro și adresa de facebook a CJCPCT Vaslui, acolo unde pot fi votate online cele mai bine creații.

„Dat fiind atât numărul liceenilor care s-au înscris la concurs, cei mai mulți la secțiunea interpretare, dar și calitatea creațiilor, eseuri, poezii și recitare, consider că această ediție a III-a Concursului «Eminescu: Pași spre nemurire» a fost una de succes. Cel mai mult mă bucură faptul să văd atât de mulți tineri talentați cu aplecare spre literatură, lucru care îmi dă speranțe ca, nu peste multă vreme, municipiul Vaslui să devină un centru cultural și, de ce nu, să avem propria trupă de teatru, așa cum au toate orașele importante din țară”, ne-a declarat Lucian Valentin Onciu, managerul C.J.C.P.C.T. Vaslui.

de Marian MOCANU Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Emineascu, CJCPCT Vaslui a organizat a III-a ediție a concursului de creație și interpretare literară destinat liceenilor din municipiul Vaslui „Eminescu: Pași spre nemurire”. Dacă la secțiunea eseuri și cea de interpretare, au fost deja stabiliți câștigătorii, pentru secțiunea de creație literară - poezie, un cuvînt important de spus îl va avea publicul. Poeziile din concurs pot fi vizualizate pe www.estnews.ro și pot fi votate pe pagina de facebook a CJCPCT Vaslui. De „Ziua Culturii”, zi în care se sărbătorește nașterea poetului național Mihai Eminescu,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: