Home » Justitie » În arest la domiciliu, deși beat și fără permis, a provocat un accident soldat cu moartea pasagerului

În arest la domiciliu, deși beat și fără permis, a provocat un accident soldat cu moartea pasagerului

de Marian MOCANU

Tânărul care, la mijlocul lunii noiembrie, a provocat un grav accident auto soldat cu moartea fiului șefului de post din comuna Ștefan cel Mare rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Vaslui au admis, ieri, cererea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu, măsură necontestată de acuzat. La momentul producerii accidentului Andrei Gavrilă nu poseda permis de conducere, era băut și circula cu viteză excesivă, fapt care a dus la moartea pasagerului din mașină, cel mai bun prieten al său.

Într-o noapte de la mijlocul lunii noiembrie, Andrei Gavrilă, în vîrstă de 22 de ani, nu a ținut cont că nu posedă permis de conducere auto și beat fiind s-a suit la volanul autoturismului său BMW. Tânărul era însoțit de prietenul și colegul său de muncă, Andrei Caverde, fiul șefului de post din comuna Ștefan cel Mare, cu care dealtfel petrecuse până la ore târzii. Pe centura ocolitoare a municipiului Vaslui, în apropierea stadionului municipal, pe fondul vitezei excesive, tânărul a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, a doborât un copac de pe marginea drumului și s-a oprit în gardul care împrejmuiește Clubul Școlar Sportiv Vaslui. Datorită vitezei excesive, impactul a fost deosebit de violent, astfel că pasagerul, Andrei Caverde a murit pe loc. Imediat după accident, Andrei Gavrilă a fost la rându-i transportat la spital în stare de șoc, având doar câteva leziuni minore.

Cîteva zile mai târziu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui l-au pus sub acuzare, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului. Magistrații Judecătoriei Vaslui au admis, atunci, cererea de arestare preventivă a lui Andrei Gavrilă, formulată de procurori. Această decizie a fost infirmată de judecătorii Tribunalului Vaslui, care au decis plasarea în arest la domiciliu a celui care, din inconștiență și teribilism, și-a ucis cel mai bun prieten.

Ieri, 18 ianuarie, magistrații Judecătoriei Vaslui au admis cererea procurorilor de prelungire, pentru încă 30 de zile, a arestului la domiciliu a șoferului inconștient. În tot acest timp, Gavrilă nu are voie să părăsească locuința fără încuviințarea instanței și nici să ia legătura cu vreo unul din martorii din dosar, nici măcar cu părinții prietenului său mort în accident. Dacă va fi găsit vinovat, Andrei Gavrilă riscă până la șapte ani de închisoare, faptul că era băut la volan putând fi considerat circumstanță agravantă.

de Marian MOCANU Tânărul care, la mijlocul lunii noiembrie, a provocat un grav accident auto soldat cu moartea fiului șefului de post din comuna Ștefan cel Mare rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Vaslui au admis, ieri, cererea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu, măsură necontestată de acuzat. La momentul producerii accidentului Andrei Gavrilă nu poseda permis de conducere, era băut și circula cu viteză excesivă, fapt care a dus la moartea pasagerului din mașină, cel mai bun prieten al său. Într-o noapte de la mijlocul lunii noiembrie, Andrei Gavrilă, în vîrstă de 22 de ani, nu a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: