Home » Administratie » Munca cu zăpezile nu a luat sfârșit!

Munca cu zăpezile nu a luat sfârșit!

de Marian MOCANU

La o zi după ce viscolului puternic care a afectat și județul Vaslui s-a mai potolit, mai sunt încă patru drumuri județene blocate, iar pe o porțiune a unui drumul național, între Simila și Murgeni, se circulă cu restricții de tonaj. Sunt probleme și pe unele drumuri comunale care, cu toate eforturile primăriilor, sunt blocate sau se circulă cu greutate.

În ciuda eforturilor drumarilor, aseară, în județul Vaslui, mai erau drumuri județene blocate și localități unde accesul auto se făcea cu dificultate. Este vorba de patru drumuri județene, DJ243B – Ciocani, 245C – Bogdănița, 244C: Berezeni – Mușata și 244A: Berezeni – Ștuhuleț. Pe un drum național, DN24A, între Simila și Murgeni, se mențin restricțile de tonaj pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Viscolul puternic de zilele trecute a spulberat zăpada, astfel că, în unele locuri, în special în vâlcele, s-au format suluri cu o grosime de peste un metru. Drumarii speră ca în cel mai scurt timp să redea circulației și aceste drumuri, urmând ca, ulterior, eforturile lor să se îndrepte spre curățarea totală de zăpadă a carosabilului de pe celelalte drumuri județene. În unele comune, sunt în continuare drumuri comunale blocate sau pe care accesul vehiculelor se face cu dificultate sau pe un singur sens, în special acolo unde acțiunea de deszăpezire s-a făcut cu utilajele proprii ale primăriilor. Cu toate acestea, nu sunt raportate localități rămase izolate. Nu au mai fost semnalate nici localități rămase fără curent electric, astfel că, încet – încet, județul Vaslui reintră în normal, fiind reluat și procesul de învățământ, după două zile în care cursurile au fost suspendate. În zilele următoare nu mai sunt așteptate ninsori sau viscol, în schimb, se va instaura gerul. Temperaturile vor ajunge până la minus 20 grade, în cursul nopții, iar ziua nu vor trece de minus 6 – 7 grade Celsius.

de Marian MOCANU La o zi după ce viscolului puternic care a afectat și județul Vaslui s-a mai potolit, mai sunt încă patru drumuri județene blocate, iar pe o porțiune a unui drumul național, între Simila și Murgeni, se circulă cu restricții de tonaj. Sunt probleme și pe unele drumuri comunale care, cu toate eforturile primăriilor, sunt blocate sau se circulă cu greutate. În ciuda eforturilor drumarilor, aseară, în județul Vaslui, mai erau drumuri județene blocate și localități unde accesul auto se făcea cu dificultate. Este vorba de patru drumuri județene, DJ243B - Ciocani, 245C - Bogdănița, 244C: Berezeni -…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: