Home » Social » Scutiri de impozit pentru părinții copiilor cu handicap
Ionel Armeanu-Ştefănică

Scutiri de impozit pentru părinții copiilor cu handicap

Din acest an, conform noului Cod Fiscal, părinții și reprezentanții legali ai copiilor cu handicap grav sau accentuat și ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism. Inițiativa a fost susținută în cadrul dezbaterilor parlamentare și a intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Consider că este benefică această prevedere a noului Cod Fiscal, având în vedere că majoritatea copiilor cu handicap grav și accentuat provin din familii cu venituri mici. Măsura este binevenită și pentru asistenții maternali care au în vedere unul sau chiar doi copii cu astfel de probleme de sănătate și care nu fac diferența între aceștia și proprii lor copii”, a declarat Ionel Armeanu Ștefănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui.

Vești bune aduce noul Cod Fiscal și părinților cu unul sau mai mulți copii. Dacă până acum beneficia de o reducere a impozitului pe salariu doar un singur părinte, de la 1 ianuarie deducerea se aplică ambilor părinți care au în îngrijire unul sau mai mulți copii. (Mihaela NICULESCU)

Din acest an, conform noului Cod Fiscal, părinții și reprezentanții legali ai copiilor cu handicap grav sau accentuat și ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism. Inițiativa a fost susținută în cadrul dezbaterilor parlamentare și a intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2016. „Consider că este benefică această prevedere a noului Cod Fiscal, având în vedere că majoritatea copiilor cu handicap grav și accentuat provin din familii cu venituri mici. Măsura este binevenită și pentru…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pensionarii dau în judecată Guvernul. Pregătiri pentru pichetarea Prefecturii Vaslui

Organizațiile pensionarilor de la nivel național au stabilit calendarul ...

Vasluienii întorși din străinătate nu vor să se mai asigure la sistemul public de pensii

Vasluienii întorși din străinătate nu mai sunt interesați de ...

Salariile de la DGASPC Vaslui, în pericol! Angajații nu și-au primit nici voucherele de vacanță

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară gravă cu care se ...