Home » Justitie » Sentință definitivă pentru proxenetul fotbaliștilor

Sentință definitivă pentru proxenetul fotbaliștilor

de Marian MOCANU

Carlo Grasu, acuzat de trafic de persoane în dosarul „Fetițe pentru fotbaliști”, a scăpat cu o condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentința dată de judecătorii Curții de Apel Iași este definitivă. Decizia instanței este foarte ușoară în condițiile în care Grasu era cel care plasa, atât în Vaslui, cât și în Irlanda sau Elveția, fetițele racolate de un alt proxenet vasluian, Viorel Rusu. Acesta din urmă, condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare, nu a contestat sentința! De serviciile prostituatelor minore furnizate de Rusu & Grasu au beneficiat, între alții, și doi fotbaliști, foști componenți ai echipei SC Vaslui, internaționalii Paul Papp și Silviu Bălace, audiați în calitate de martori.

În 2012, o razie a polițiștilor irlandezi din regiunea Cork a dat la iveală un bordel în care erau exploatate sexual mai multe tinere, unele dintre ele din România. A fost începutul unui scandal de trafic de carne vie provenită din România și care, zilele trecute a ajuns la final. Cel care „avea grijă” de fete, unele dintre ele minore, era vasluianul Carlo Grasu, iar „carnea vie” era furnizată de un alt vasluian, Viorel Rusu. Acesta din urmă racola tinere, unele chiar minore, provenite din familii sărace sau dezorganizate, cărora le promitea un trai bogat, în fapt obligându-se să se prostitueze. După ce le fotografia în ipostaze indecente, ulterior, prin amenințări, și chiar prin bătaie, le convingea pe tinere să accepte să întrețină relații sexuale, contracost, cu diverși clienți, unii dintre ei proveniți din „lumea bună” a Vasluiului. Este vorba de avocați, patroni și chiar doi foști fotbaliști ai Sporting Club Vaslui, Silviu Bălace și Paul Papp. După o vreme, fetele erau trimise, cu ajutorul lui Carlo Grasu, care avea cunoștințe în întreaga Europă, „la produs” în țări străine.

Conform procurorilor DIICOT, Grasu se ocupa cu supravegherea fetelor și cu încasarea banilor proveniți din prostituție. După ce polițiștii irlandezi au descoperit afacerea celor doi, fetele au fost mutate în Elveția, la Basel, unde, la fel, au fost obligate să practice prostituția. Cei doi, Grasu și Rusu, își racolau clienții prezentându-le adevărate cataloage cu „fetele” sumar îmbrăcate, fotografiile fiind făcute într-un studiou profesionist din București. Mai mult, cei doi, pentru a se pune la adăpost de lege, obligau fetele racolate să semneze acte din care să rezulte că acestea le sunt datoare cu diverse sume de bani. Astfel, Rusu și Grasu au încercat să justifice în fața instanței banii pe care fetele îi obțineau prin prostituție. În vara anului trecut judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în dosarul „Fetițe pentru fotbaliști”, Viorel Rusu fiind condamnat la o pedeapsă de cinci ani și patru luni cu executare, în timp ce „intermediarul” Carlo Grasu a primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare. Rusu, care mai era acuzat într-un alt dosar de trafic de persoane, nu a contestat sentința, chiar dacă, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, a fost obligat să plătească daune morale imense, în sumă de 180.000 euro. Chiar dacă nu avea să petreacă nici o zi în închisoare, Carlo Grasu a făcut apel. Apelul său a fost respins luni, 18 ianuarie, de judecătorii Curții de Apel Iași. În cazul în care, în perioada de probă, Carlo grasu va comite alte infracțiuni, acesta va fi obligat să execute și această pedeapsă.

de Marian MOCANU Carlo Grasu, acuzat de trafic de persoane în dosarul „Fetițe pentru fotbaliști”, a scăpat cu o condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentința dată de judecătorii Curții de Apel Iași este definitivă. Decizia instanței este foarte ușoară în condițiile în care Grasu era cel care plasa, atât în Vaslui, cât și în Irlanda sau Elveția, fetițele racolate de un alt proxenet vasluian, Viorel Rusu. Acesta din urmă, condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare, nu a contestat sentința! De serviciile prostituatelor minore furnizate de Rusu & Grasu au beneficiat, între alții, și doi fotbaliști,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor