Home » Administratie » “Ba pe-a mă-tii”, politica sfântă din Consiliul Local Bârlad

“Ba pe-a mă-tii”, politica sfântă din Consiliul Local Bârlad

Multă gâlceavă ieri, la ședința Consiliului Local Bârlad. Subiectul licitației pentru serviciul de transport în comun, readus în dezbatere după ce, săptămâna trecută proiectul de hotărâre a fost respins, a scos tot cei mai „bun” din aleșii noștri. Plătiți din banii publici ca să decidă în folosul orașului și pentru bunăstarea cetățenilor, aleșii locali au oferit, iarăși, circ. Dacă omul simplu, plătitoriul de impozite ar fi dorit, cel mai probabil, o dezbatere cu argumente logice, oneste, nu a primit decât – ca de obicei – o reprezentație jenantă, construită pe replici agresive, infantile, pe ieșiri isterice și ironii nepotrivite. Totul, fără noimă și fără miză, dacă o excludem pe cea politică, dar și aceea redusă la dimensiunile mult iubitei filozofii “ba pe-a mă-tii”.

Scandalul a debutat odată cu suspiciunile exprimate de consilierul ex-liberal Dumitru Boroș, acum independent (și viitor candidat la funcția de primar al orașului), asupra conținutului documentației licitației. Boroș a susținut că există diferențe între ceea ce s-a hotărât în comisiile de specialitate și ceea ce exista în mapa de ședință. Concret, el îi suspecta pe consilierii PSD din cadrul comisiilor că, în acord cu executivul local (primarul Marin Bunea șI viceprimarul Dorin Apostu) au făcut modificări “pe șest” în caietul de sarcini al licitației, în privința punctajului ce urmează a fi acordat firmelor participante pentru diverse cerințe. După câteva zeci de minute de discuții, consilierii opoziției a trebuit să admită că a fost vorba de o redistribuire a numărului de puncte ca urmare a faptului că pe lista de criterii a fost introdus și acela privind reducerea tarifelor de călătorie pentru elevi.

Andra Palmaciu, prezenta la ședința CL, i-a pus iarăși la punct pe consilierii PSD

cl-barlad1Ședința a avut parte de o prezență-surpriză: aceea a Andrei Palmaciu, fata care a făcut valuri pe facebook atunci când a publicat o scrisoare plină de revoltă împotriva condițiilor în care se desfășoară transportul urban. Demersul ei, susținut de ex-consilierul Daniel Buzamăt și de consilierul Dumitru Boroș, a forțat conducerea orașului să pună în aplicare o lege veche de cinci ani: aceea care prevede că elevii trebuie să beneficieze de reducerea tarifelor de transport local în comun cu 50%.

La ședință, tânăra a venit însoțită de Buzamăt și de un grup de colegi de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”. În timpul ședinței, fata a fost nevoită să răspundă unei întrebări fără sens adresată de un consilier PSD: de ce nu a ales calea instituțională de a rezolva problema prețului biletelor de transport.

Răspunsul Andrei a fost, și de această dată, exemplar: i s-a părut mai eficient să adreseze o scrisoare publică. Eficiență care s-a dovedit cu vârf și îndesat.

Multă gâlceavă ieri, la ședința Consiliului Local Bârlad. Subiectul licitației pentru serviciul de transport în comun, readus în dezbatere după ce, săptămâna trecută proiectul de hotărâre a fost respins, a scos tot cei mai "bun" din aleșii noștri. Plătiți din banii publici ca să decidă în folosul orașului și pentru bunăstarea cetățenilor, aleșii locali au oferit, iarăși, circ. Dacă omul simplu, plătitoriul de impozite ar fi dorit, cel mai probabil, o dezbatere cu argumente logice, oneste, nu a primit decât – ca de obicei – o reprezentație jenantă, construită pe replici agresive, infantile, pe ieșiri isterice și ironii nepotrivite. Totul,…

Review Overview

User Rating: 3.72 ( 3 votes)

About Simona Vasile

2 comments

  1. Parca nu se stie cine dicteaza in consiliul local,transportul ,gunoiul si tot ce misca apartine lui Solomon,asa ca la vot trebuie facut in asa fel incat sa dispara dictatura din CLM.

  2. Cind le vezi fata si daca le citestiCV,vezi de ce suntem ultimii din europa.
    Trezitiva BIRLADENI este timpul sa scapam de acesti-comunisti,vrem o schimbare ,nu va este rusine sa vedem de 25 de ani aceleasi figuri comuniste care nu au facut nimic pentru noi-BUZATU,BICHINET ,SOLOMON ….

%d blogeri au apreciat: