Home » Administratie » Ziua Unirii – celebrată la Vaslui

Ziua Unirii – celebrată la Vaslui

de Marian MOCANU

Afis PMV - Unire AL I Cuza 2016Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, Ziua Unirii, în municipiul Vaslui vor fi organizate mai multe activități culturale, cu participarea artiștilor vasluieni, dar și a două ansambluri din Republica Moldova.

„Unirea, Națiunea a făcut-o!” sloganul din urmă cu 157 de ani, atunci când, în istoria neamului românesc și în sufletul unui popor atât de încercat a avut loc un eveniment marcant: Unirea Principatelor Române. Mica Unire, reprezentând unirea Moldovei și a Țării Românești sub același domnitor – Alexandru Ioan Cuza – îi adună pe români în fiecare an, pe data de 24 ianuarie, pentru a celebra acest important eveniment din istoria neamului românesc.

Ȋn acest context, Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată la Vaslui printr-o serie de manifestări cultural-artistice. Astfel, în centrul civic al municipiului Vaslui, începând cu ora 14, va avea loc un moment de evocare a Unirii, susținut de actorii teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad. Momentul va fi urmat de un concert susținut de orchestra de muzică populară „Rapsodia Vasluiului” și un recital al ansamblului folcloric „Ștefan Vodă”, din Căpriana, Republica Moldova. De la orele 17,00 vasluienii sunt invitați la Sala Sporturilor, acolo unde va avea loc un spectacol extraordinar, cu participarea ansamblului folcloric „Ștefan Vodă”, din Căpriana, Republica Moldova și a Ansamblului Național Academic de dansuri populare „Joc”, din Chișinău. Intrarea este liberă!

de Marian MOCANU Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, Ziua Unirii, în municipiul Vaslui vor fi organizate mai multe activități culturale, cu participarea artiștilor vasluieni, dar și a două ansambluri din Republica Moldova. „Unirea, Națiunea a făcut-o!” sloganul din urmă cu 157 de ani, atunci când, în istoria neamului românesc și în sufletul unui popor atât de încercat a avut loc un eveniment marcant: Unirea Principatelor Române. Mica Unire, reprezentând unirea Moldovei și a Țării Românești sub același domnitor – Alexandru Ioan Cuza – îi adună pe români în fiecare an, pe data de 24 ianuarie, pentru a celebra acest…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor