Home » Business » Cum funcționa ”cartelul” centralelor termice din România

Cum funcționa ”cartelul” centralelor termice din România

Consiliul Concurenței a amendat Baxi România și 50 de distribuitori ai companiei cu amenzi în valoare totală de 990.000 lei (aproximativ 220.000 de euro) pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața distribuției centralelor termice și a accesoriilor.

 „În contractele încheiate în perioada 2006 – 2014 între Baxi România SA și distribuitori erau prevăzute clauze prin care se stabileau prețurile de revânzare ale produselor și care limitau comercializarea și libertatea exercitării concurenței între distribuitori”, arată Consiliul Concurenței, într-un comunicat.

Practic, distribuitorii erau obligați să respecte strategia de prețuri recomandate și să aplice aceste tarife în toată rețeaua proprie de magazine. De asemenea, contractele conțineau clauze restrictive în ceea ce privește participarea la licitații: dacă mai mulți parteneri comerciali solicitau cereri de ofertă de la Baxi, doar unul dintre distribuitori, respectiv primul care depunea cererea, beneficia de un preț competitiv. Ulterior, Baxi solicita documentarea fiecărei livrări cu o copie a contractului dintre distribuitor și clientul final, precum și o copie după factura emisă.

Sursa: money.ro

Consiliul Concurenței a amendat Baxi România și 50 de distribuitori ai companiei cu amenzi în valoare totală de 990.000 lei (aproximativ 220.000 de euro) pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața distribuției centralelor termice și a accesoriilor.  „În contractele încheiate în perioada 2006 – 2014 între Baxi România SA și distribuitori erau prevăzute clauze prin care se stabileau prețurile de revânzare ale produselor și care limitau comercializarea și libertatea exercitării concurenței între distribuitori”, arată Consiliul Concurenței, într-un comunicat. Practic, distribuitorii erau obligați să respecte strategia de prețuri recomandate și să aplice aceste tarife în toată rețeaua proprie de magazine. De…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: