Home » Sport » Începe Winter Cup Vaslui

Începe Winter Cup Vaslui

cupa_wintercupAstăzi, la oră 17:00, Sala Sporturilor din municipiul Vaslui găzduiește primul meci din cadrul turneului de minifotbal Winter Cup Vaslui, între juniorii de la SC PC și Vaslui Juniors, în cadrul grupei A. De la 17:45 se dispută primul meci din cadrul turneului de “old boys”(39+) între Salvatorii, campioana en titre și Spartanii Old Boys. Vor urma apoi în cadrul turneului Open alte șase meciuri. În primul dintre ele, de la ora 18:30 se vor duela campioana ediției de anul trecut, Victoria Unistil și FC Ghergheleu. Ultimul meci al zilei se va disputa la oră 22:15 între Simba și Alpiniștii.

38 de echipe s-au înscris la competiție, iar patru dintre ele sunt din afara județului. 23 de echipe participă la turneul open, patru la secțiunea „old boys”si șapte la Under 18. Competiția va fi structurată pe două părți. Prima, destinată echipelor de pe raza județului Vaslui va avea loc în perioada 22-24 ianuarie. În cadrul părții a doua, în week-end-ul următor, alături de echipele calificate de la faza județeană vor participa echipele invitate din afara județului, Kapri Roman, Unirea Ruginoasa, UTI Iași și OZ ER Golden Boys Bacău.

S-au stabilit grupele

bogdan_gheorghita_ si_ virgil_ghergutPentru supremația Turneului Old Boys (39+) se duelează Salvatorii, Hușana Old Boys Huși, Spartanii Old Boys și Victoria Old Boys.

Turneul U18 are două grupe, una formată din trei echipe și una formată din patru. În prima se vor duela SC PC, Vaslui Juniors și All Stars în timp ce pentru supremația celeilalte se vor înfrunta FC Magista, LPS Vaslui, Inter Traian Junior și AgroLand.

Turneul Open are șapte grupe formate din câte trei echipe. În A se duelează Victoria Unistil, Atletic Bârlad și FC Ghergheleu. Grupa B are în componență formațiile Zimbru, FC 2002 Vaslui și Arcadia. În C se înfruntă Salvatorii-PNV, Internazionale și Pajura Huși. Grupa D e formată din FC Murgeni, Simba și Alpiniștii. În Grupa E se vor disputa meciuri între Red Star, Vulturii Aurii Perieni și Viitorul Pușcași. În Grupa F se întâlnesc Spartanii, AgroSport și Fox Team. Pentru supremația grupei G se confrunta Inter Traian, RedCon1 – Morandi și Racova Pușcași.

Miercuri, la ora 17:00, la sediul AJF Vaslui a avut loc Ședința Tehnică a Winter Cup Vaslui by ConceptChampion.ro, ocazie cu care s-au pus la punct ultimele detalii legate de organizare, regulament. Tot atunci a fost efectuată și tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor. Înaintea ședinței tehnice, de la oră 16:30, a avut loc și conferința de presă premergătoare turneului, unde au participat cei mai buni jucători de anul trecut și managerii echipelor campioane. Cu această ocazie Victoria Unistil și Salvatorii Old Boys au predat trofeele spre a fi gestionate de AJF Vaslui până vor fi oferite echipelor câștigătoare de anul acesta. Deasemenea a fost prezentată mingea oficială a turneului. La eveniment a fost prezentă și Direcția Județeană de Tineret și Sport, principalul partener pe linie sportivă a AJF Vaslui, prin Virgil Gherguț, care a declarat: „Instituția pe care o reprezint a fost de la prima ediție alături de această competiție a cărei dezvoltare s-a observat prin numărul mai mare de echipe înscrise an de an, dar și prin faptul că această competiție se face cunoscută nu numai în județul Vaslui, ci și în celelalte județe. Sper să fie prezent în cadrul competiției spiritul de fairplay, jucătorii să ofere spectacol în teren și să fie cât mai mulți spectatori în tribune”. Nu a fost nimeni prezent de la FRF, partener din acest an al competiției vasluiene, dar organizatorii îi așteaptă la finala competiției pe Răzvan Burleanu, președintele Fedeeratiei Române de Fotbal și pe Ioan Onicas, președinte al Federației Române de Minifotbal.

Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui a precizat că marele trofeu la Turneul Open va purta începând cu acest an numele Constantin (Titi) Filip, în cinstea memoriei fostului antrenor vasluian, iar la Old Boys turneul va purta, ca și până acum, numele lui Vasile Angheluță.

Cele mai bune echipe vor fi premiate cu vouchere valorice pentru achiziționarea de echipament sportiv, cupe și diplome. Pentru spectatorii prezenți la meciurile turneului se va organiza o tombolă, în ziua Finalei Winter Cup Vaslui 2016, câștigătorii urmând a fi premiați, doar în măsura în care aceștia sunt prezenți în sală, în momentul extragerii numărului de tichet câștigător (în limită a 1 minut de la anunțarea tichetelor câștigătoare). Tichetele de tombolă sunt gratuite, numerotate și se împart pe toată durată competiției persoanelor prezente în sală. (G.P)

About Tehno Redactor