Home » Justitie » Casier la bancă, a furat banii clienților

Casier la bancă, a furat banii clienților

de Marian MOCANU

Lucian Brînză Antochi, casier la Sucursala Vaslui a Băncii Carpatica, a fost trimis în judecată, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că a furat bani din contul unui client. În 2013, un fost director a aceleiași bănci a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune.

Procurorii Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vaslui au finalizat un dosar de înșelăciune în care un casier al unei bănci este acuzat că a sustras bani din conturile clienților. Procurorii au fost sesizați de un client că i-ar fi dispărut din cont suma totală de 10.000 lei. Cel care ar fi retras banii este Lucian Brînză Antochi, în vârstă de 41 de ani, angajat al Băncii Carpatica, sucursala Vaslui. Profitând de faptul că clientul nu-și verifica contul în mod regulat, casierul a început să retragă diverse sume de bani, în numerar. La început, retragerile erau mici, fiind acoperite de casier după câteva zile. Ulterior, Antochi a început să retragă sume tot mai mari de bani, fără a-i mai pune înapoi. În urma finalizării dosarului, casierul Antochi a fost trimis în judecată sub acuzația de delapidare. În prealabil, casierul a fost dat afară, iar banca s-a constituit parte civilă în dosar, pentru recuperarea prejudiciului.

Nu este pentru prima dată când angajați ai acestei bănci sunt trimiși în judecată pentru diverse fapte penale care au legătură cu calitatea de angajat bancar. În anul 2013, fostul director al sucursalei Vaslui a Băncii Carpatica, Dan Sebastian Samoilă, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Samoilă a fost acuzat că l-ar fi ajutat pe unul dintre cei mai mari țepari din Vaslui să comita mai multe înșelăciuni în dauna unor firme private. Cezar Andrei Lazurcă a fost condamnat în același dosar la o pedeapsă de 16 ani de închisoare. Acesta a beneficiat de ajutorul lui Samoilă într-o excrocherie cu file CEC cu care Lăzurcă „achita” marfa achiziționată la diverse firme din țară. Samoilă gira afacerea, anunțând firmele respective că filele CEC fuseseră anterior declarate furate de afaceristul vasluian, înlesnind astfel înșelarea societăților cu sume mari de bani.

La începutul anului trecut, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au avut iar în vizor aceeași sucursală a Băncii Carpatica. Atunci, un client a reclamat faptul că ar fi plătit, timp de șase ani, un „comision de gestiune” de 0,2%, care nu era trecut în contractul de credit încheiat cu banca. Mai mult, la consultarea dosarului, clientul a descoperit că semnătura i-a fost falsificată de angajații băncii. Polițiștii au deschis atunci un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind cercetați mai mulți angajați ai băncii.

de Marian MOCANU Lucian Brînză Antochi, casier la Sucursala Vaslui a Băncii Carpatica, a fost trimis în judecată, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că a furat bani din contul unui client. În 2013, un fost director a aceleiași bănci a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune. Procurorii Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vaslui au finalizat un dosar de înșelăciune în care un casier al unei bănci este acuzat că a sustras bani din conturile clienților. Procurorii au fost sesizați de un client că i-ar fi dispărut din cont suma totală de 10.000…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: