Home » Administratie » Se îngroașă rău gluma la Primăria Deleni – Și contabila a intrat în vizorul Agenției de Integritate

Se îngroașă rău gluma la Primăria Deleni – Și contabila a intrat în vizorul Agenției de Integritate

de Marian MOCANU

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat incompatibilitatea în cazul unui funcționar public al comunei Deleni. Referenta superioară Georgeta Filip, care lucra în serviciul contabilitate al primăriei, a fost, timp de patru ani, și administratorul financiar a școlii din comună, lucru interzis de lege. Acum, contabila riscă să fie dată afară de la primărie și să se aleagă cu dosar penal. Nu este singura persoană din Primăria Deleni care a avut probleme cu ANI, primarul comunei, viceprimarul și secretarul primăriei sunt inculpați într-un dosar penal pentru fapte de corupție, în urma unor sesizări a aceleiași instituții.

Georgeta Filip a fost, în perioada 2009 – 2013, administrator financiar la școala din localitate dar și contabilă la primărie. Cazul a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI), care a constatat starea de incompatibilitate în care s-a aflat referenta superioară. Conform comunicatului de presă postat pe site-ul instituției, Georgeta Filip a încălcat prevederile legale potrivit căroraf uncționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice.

Contabila a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. În cazul în care decizia ANI rămâne definitivă, Georgeta Filip „nu va mai avea dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadã de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivã sau a încetării de drept a mandatului”, se arată în comunicatul ANI. Nu sunt singurele probleme de la primăria Deleni. Primarul Vasile Zanfir a fost acuzat de conflict de interese administrativ și penal de către ANI. Inspectorii de integritate au constatat că, odată cu realegerea sa, în anul 2012, Zanfir și-ar fi păstrat, prin suspendare, postul de funcțional public, respectiv secretar al primăriei, în cadrul instituției pe care o conduce. Vasile Zanfir a contestat în instanță decizia ANI.

Tot anul trecut, în urma unei sesizări a ANI, Zanfir a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și fals în înscrisuri. Împreună cu el au mai fost acuzați colegii din conducerea Primăriei Deleni, viceprimarul Tănase Roman și secretarul Sandu Dandeș, dar și deputatul PSD Dan Bordeianu. Conform procurorilor DNA, Vasile Zanfir ar fi decontat către firma familiei parlamentarului 17 facturi reprezentând lucrări de reabilitare a unui drum, fără ca lucrările să fi fost efectuate în totalitate și fără a respecta proiectului. Dosarul este pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Asta e floare la ureche.Nu avem APA de baut in anul 2016,suntem in Europa nu in Africa.Statul roman urmeaza sa fie amendat cu 10.000 euro pe zi,pentru lipsa apei pentru comunele mai mari de 2000 de locuitori,stirea a fost data aseara la Pro.Tv..Are statul roman ce plati ,la Uniunea Europeana,din cauza incompetentei unora dintre noi.