Home » Justitie » Cinci copii, scoși cu Jandarmeria din familie după ce unul dintre ei a fost mușcat de mamă

Cinci copii, scoși cu Jandarmeria din familie după ce unul dintre ei a fost mușcat de mamă

Cinci copii cu vârste cuprinse între două luni și 11 ani au fost preluați, luni, în regim de urgență, cu ajutorul Jandarmeriei, dintr-o locuință din municipiul Huși, din cauza neglijenței severe și după ce o fetiță de un an și nouă luni a fost mușcată de către mama sa.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgență în cazul a cinci copii, crescuți într-o singură cameră de către două mame surori, după ce micuții, cu vârste cuprinse între două luni și 11 ani, erau neglijați sever. Preluarea celor cinci verișori s-a făcut în baza unei ordonanțe președințiale dată de instanța de judecată, după ce unul dintre ei, o fetiță de un an și nouă luni, a fost mușcat de mână de către mama sa. Cea care a sesizat agresiunea asupra copilului a fost o rudă de-a femeii, ulterior polițiștii constatând că cele reclamate se confirmă.

Pe lângă această agresiune, s-a constatat că minorii sunt neglijați, nealimentați corespunzător, iar cele două mame nu le asigură suportul emoțional. Copiii, care nu au filiație paternă, asistau la diverse forme de cerșetorie practicată de către cele două femei. În momentul în care au fost preluați, minorii erau murdari și cu pediculoză”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Pe lângă faptul că i-au fost luați copiii, mama care și-a mușcat fetița va fi cercetată de polițiști pentru violență în familie. De altfel, aceeași femeie a dat drumul la o butelie și a amenințat că va da foc în momentul în care reprezentantul DGASPC Vaslui și cu executorul judecătoresc au intrat în locuință pentru a prelua cei cinci copii. În consecință, jandarmii au intervenit și au scos butelia afară pentru a fi prevenită o tragedie. Preluați de autorități, toți cei cinci copii au fost dați în plasament, în regim de urgență, la asistenți maternali profesioniști. (Ionuț PREDA)

Cinci copii cu vârste cuprinse între două luni și 11 ani au fost preluați, luni, în regim de urgență, cu ajutorul Jandarmeriei, dintr-o locuință din municipiul Huși, din cauza neglijenței severe și după ce o fetiță de un an și nouă luni a fost mușcată de către mama sa. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgență în cazul a cinci copii, crescuți într-o singură cameră de către două mame surori, după ce micuții, cu vârste cuprinse între două luni și 11 ani, erau neglijați sever. Preluarea celor cinci verișori s-a făcut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: