Home » Technology » Cum funcționează Hear News, aplicația pentru nevăzători disponibilă gratuit în Google Play și App Store

Cum funcționează Hear News, aplicația pentru nevăzători disponibilă gratuit în Google Play și App Store

de Dan Dobrovolschi

S-a lansat aplicația mobilă Hear News destinată persoanelor nevăzătoare. De acum ele vor putea asculta știri de ultimă oră direct pe telefon, în absența mesajelor și a bannerelor publicitare, cel mai des întâlnite bariere în ascultarea știrilor de către persoanele nevăzătoare, pe Internet.

„Hear News” este o aplicație realizată de Fundația Colegiul Pro și finanțată de Fundația Orange cu suma de 201.345 lei, în cadrul programului „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2014-2015. Acest proiect a avut sprijin editorial din partea Mediafax Group, Adevărul Holding și Diva Interactive, precum și susținerea Asociației Nevăzătorilor din România (ANR).

Aplicația se anunță, așadar, foarte utilă pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere. Noi am testat-o și redăm mai jos principalele caracteristici funcționale.  Aplicația este gratuită și poate fi descărcată din magazinele Play Store și App Store, folosind termenii de căutare „Hear News”.

Pașii de instalare sunt identici pentru ambele sisteme. Procesul de instalare durează câteva secunde, download-ul necesar măsurând doar câteva sute de kb.

În versiunea pentru Android pentru folosirea aplicației este necesar să instalăm mai întâi motorul pentru vorbire în limba română. Aplicația ne întâmpină cu un dialog, solicitând acest lucru. Componenta este descărcată tot din magazinul Play Store.

Dupa ce a fost finalizată această etapă, este necesară instalarea unei componente suplimentare și anume Ivona Text to Speech HQ. Telefonul ne ghidează în procesul de instalare, astfel încât componenta nu trebuie căutată în magazinul de aplicații. Mergem în meniul Settings al telefonului, secțiunea Language and input, respectiv secțiunea Text to Speech Output și aici, selectăm Ivona Text to Speech.

În versiunea pentru iOS, aplicația este optimizată pentru a funcționa în condițiile în care este activată facilitatea VoiceOver pe telefon. Activarea se face accesând meniul Settings, în secțiunea General, Accesibility respectiv VoiceOver, unde bifam opțiunea VoiceOver folosind simbolul afișat pe ecran.

Aplicația Hear News îți oferă posibilitatea să asculți în timp real știrile publicate de 4 website-uri românești: www.mediafax.ro, www.gândul.info, www.historia.ro și www.divahair.ro. Aceasta funcționează foarte simplu și intuitiv, prin accesarea surselor de știri și a știrilor cu ajutorul unor butoane însoțite întotdeuna și de comenzi vocale. Astfel, fiecare pas pe care îl vei realiza în aplicație va fi însoțit de un „ghidaj vocal” al acțiunii pe care urmează să o execuți, cu scopul de a te ajuta să obții informația dorită.

Sursa: go4it.ro

de Dan Dobrovolschi S-a lansat aplicația mobilă Hear News destinată persoanelor nevăzătoare. De acum ele vor putea asculta știri de ultimă oră direct pe telefon, în absența mesajelor și a bannerelor publicitare, cel mai des întâlnite bariere în ascultarea știrilor de către persoanele nevăzătoare, pe Internet. „Hear News” este o aplicație realizată de Fundația Colegiul Pro și finanțată de Fundația Orange cu suma de 201.345 lei, în cadrul programului „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2014-2015. Acest proiect a avut sprijin editorial din partea Mediafax Group, Adevărul Holding și Diva Interactive, precum și susținerea Asociației Nevăzătorilor din România (ANR). Aplicația…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: