Home » Justitie » Adolescenții criminali din Negrești, trimiși în judecată!

Adolescenții criminali din Negrești, trimiși în judecată!

de Răzvan CĂLIN

Florin Galan (18 ani), Mihai Rusu (14 ani) și Lucian Ungureanu (16 ani) sunt acuzați de omor calificat, tentativă de tâlhărie calificată, profanare de cadavre, distrugere și distrugere prin incendiere. Cu un sânge rece ieșit din comun, cei trei au omorât în octombrie 2015 o bătrână în vârstă de 93 de ani, după care au stropit-o cu votcă și au dat foc cadavrului în încercarea de a-și ascunde urmele.

Lucian Ungureanu

Lucian Ungureanu

Cei trei adolescenți din Negrești – Florin Galan (18 ani), Mihai Rusu (14 ani) și Lucian Ungureanu (16 ani) – care în toamna anului trecut au omorât o bătrână de 93 de ani pentru că au crezut că aceasta are bani strânși la saltea, au fost trimiși în judecată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui au definitivat ancheta în acest caz și au decis ca cei trei autori ai oribilei crime să fie deferiți justiției. Dacă la început adolescenții au fost acuzați de comiterea infracțiunilor de omor, violare de domiciliu și distrugere, actualmente, anchetatorii au decis să schimbe încadrarea juridică a faptelor comise de cei trei, ținând cont de datele relevate de-a lungul investigațiilor. După cum se știe, cei trei indivizi au omorât-o pe Maria Paraschiv, de 93 de ani, din Negrești, după care au stropit-o cu votcă și i-au dat foc. Iar toate aceste atrocități au fost comise pentru că cei trei, pur și simplu, aveau nevoie de bani și au crezut că bătrâna ar ascunde cine știe ce comoară prin casă.

Cum expertiza medic-legală a reliefat clar că victima era deja moartă atunci când cei trei i-au incendiat trupul, procurorii au reținut în sarcina autorilor și infracțiunea de profanare de cadavre. Iată care este încadrarea juridică a faptelor reținute în seama adolescenților, anchetatorii ținând cont și de gradul de implicare și participare al fiecăruia dintre autori: Galan – omor calificat, tentativă de tâlhărie calificată și distrugere: Rusu – omor calificat, tentativă de tâlhărie calificată, distrugere prin incendiere și profanare de cadavre, iar Ungureanu este acuzat de tentativă de tâlhărie calificată, profanare de cadavre și distrugere prin incendiere.

Procurorii au mai stabilit că cei care au ucis bătrâna cu o ploaie de lovituri de cuțit sunt Galan și minorul Rusu. Cel de al treilea, Ungureanu, este cel care a incendiat trupul bătrânei, după ce în prealabil Rusu îl stropise cu votcă. Luni, 25 ianuarie, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis ca toți cei trei adolescenți să fie judecați în stare de arest preventiv.

Criminali cu sânge rece și fără remușcări!

trufanda-florin1În noaptea de 29/30 octombrie 2015, Ungureanu, Rusu și Galan (zis Trufanda) au omorât cu sălbăticie bătrâna în vârstă de 93 de ani – Maria Paraschiv – care locuia singură într-o garsonieră situată într-un bloc din centrul orașului Negrești. În seara zilei de joi, 30 octombrie, cei trei s-au adunat în apartamentul lui Galan și acolo au plănuit oribila crimă. Înainte de asta, ei au jefuit un magazin situat în apropiere, de unde au furat diverse băuturi alcoolice și țigări. Acasă la Galan cei trei au încins un chef pe cinste, stropit din belșug cu alcool, după care au trecut la acțiune în jurul orei 3, când au năvălit în locuința femeii și a înjunghiat-o cu sălbăticie. Anchetatorii au descoperit că Galan și Rusu au fost cei care au lovit-o cu sălbăticie de mai multe ori pe bătrână, folosindu-se de un cuțit și o șurubelniță. După care au răscolit întreaga locuință a bătrânei, în speranța că vor găsit cine știe ce sumă fabuloasă de bani, despre care credeau ei că ar fi economisit-o femeia. Nu au găsit nici o lețcaie și pentru a-și ascunde urmele au stropit cadavrul bătrânei cu votcă după care i-au dat foc și au plecat de acolo, în speranța că astfel își vor ascunde urmele. Apoi, s-au întors acasă la Galan unde au continuat să chefuiască impasibili până în zori. Soarta a făcut ca ei să atragă atenția anchetatorilor care cercetau oribila crimă. La un moment dat, vineri dimineață i s-a făcut rău lui Galan, care, practic, intrase în comă din cauza cantității impresionante de băuturi alcoolice îngurgitate. Tovarășii săi au chemat o ambulanță și cum Galan locuia în același bloc cu bătrâna, acest lucru a stârnit suspiciunea echipei de investigatori care tocmai investiga scena oribilei crime, respectiv garsoniera Mariei Paraschiv. Luați la întrebări de oamenii legii, cei doi adolescenți au recunoscut în cele din urmă grozăvia pe care au comis-o. Cât despre tovarășul lor intrat în comă etilică, atunci când și-a revenit a declarat anchetatorilor că nu mai ține minte nimic, deși a recunoscut că el a gândit tot planul de bătaie. Cât despre motivul pentru care au căsăpit biata femeie, se pare că au făcut-o pur și simplu pentru a face rost de bani pentru distracție. Oricum, Galan era cunoscut ca un împătimit consumator de etnobotanice și înrăit jucător la păcănele. Se pare că aceste vicii, mai ales păcănelele, îi provocaseră datorii de circ 1.000 de lei și era disperat să și le achite.

de Răzvan CĂLIN Florin Galan (18 ani), Mihai Rusu (14 ani) și Lucian Ungureanu (16 ani) sunt acuzați de omor calificat, tentativă de tâlhărie calificată, profanare de cadavre, distrugere și distrugere prin incendiere. Cu un sânge rece ieșit din comun, cei trei au omorât în octombrie 2015 o bătrână în vârstă de 93 de ani, după care au stropit-o cu votcă și au dat foc cadavrului în încercarea de a-și ascunde urmele. Cei trei adolescenți din Negrești - Florin Galan (18 ani), Mihai Rusu (14 ani) și Lucian Ungureanu (16 ani) - care în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: